NOĆNA AKCIJA

Ujutro došao na parking i imao što za vidjeti: ‘Ukrali su mi dijelova s BMW-a za 160.000 kuna!‘

Po izgledu preostalih dijelova, možemo zaključiti da se radi o šestoj generaciji Serije 3 (F30), proizvedenoj između 2012. i 2018.

Ogoljeni BMW Serije 3

 Polizei NRW Mettmann

Većina vlasnika auta zabrinuta je zbog parkiranja automobila na javnim mjestima zbog mogućnosti da se njihovim ljubimcima "nešto" neželjeno dogodi preko noći, no vlasnik jednog BMW-a Serije 3 imao je još gore iskustvo.

Njegova Serija 3 je preko noći potpuno "ogoljena", uključujući cijeli prednji dio i nadzornu ploču, s procijenjenom štetom u vrijednosti od oko 20.000 eura (160.000 kuna).

image

2012. - 2018. BMW Serija 3 (F30)

BMW

Incident se dogodio u okrugu Lindenplatz u Hildenu u Njemačkoj prošlog vikenda. Neimenovani 22-godišnji vlasnik Serije 3 ostavio je svoj automobil zaključan na parkiralištu preko noći. Rano ujutro dvije osobe su primijetile da su automobil “kanibalizirali” lopovi i obavijestili policiju.

image

Krađa dijelova

Polizei NRW Mettmann

Serija 3 je neprepoznatljiva jer joj nedostaje cijeli prednji dio uključujući branik, haubu i prednja svjetla. Lopovi su također ukrali nekoliko dijelova iz motornog prostora, ostavljajući automobil na licu mjesta. Obično lopovi ciljaju na kotače ili katalizatore parkiranih vozila, ali u ovom slučaju na umu su imali druge dijelove.

Zanimljivo, krađa nije završila tamo već se nastavila unutar kabine BMW-a. Automobilu nedostaje cijeli sklop nadzorne ploče, volan, instrument ploča, infotainment zaslon, ručica mjenjača i središnja konzola, kao i nekoliko ukrasnih dijelova na vratima.

Po izgledu preostalih dijelova unutar kabine, možemo zaključiti da se radi o šestoj generaciji Serije 3 (F30), proizvedenoj u negdje između 2012. i 2018. Iz opsega nedostajućih i oštećenih komponenti, procjena od 20.000 eura za trošak popravka zvuči prilično točno, iako bi za vlasnika možda bilo logičnije kupiti novi automobil umjesto da popravlja ovaj nered.

image

2012. - 2018. BMW Serija 3 (F30)

BMW

U svakom slučaju, nadamo se da će osiguravajuće društvo isplatiti nesretnog vlasnika, a policija uhvatiti drske lopove. Doznajemo da istraga još uvijek nije dovela do osumnjičenih, a policija Mettmanna je tražila bilo kakvu informaciju od svjedoka koji su vidjelo veliko vozilo ili kombi u tom području, tijekom noćnih sati između petka 3. i subote 4. lipnja.

U međuvremenu, netko si je već možda složio razbijeni primjerak koji će se u oglasima naći uskoro vjerojatno kao "nikad udaren"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:51