VRUĆI NOVITET

U PRODAJU STIGLA Opel Mokka X s cijenom od 139.900 kuna za osnovni model Selection 1.6

Opel Mokka doživjela je redizajn i temeljito osuvremenjivanje, a dodatak u nazivu X odnosi se na pogon 4x4 što mu uvelike olakšava prohodnost izvan utabanih puteva
 Opel

U stalno rastućoj klasi gradskih SUV-ova Opel s modelom Mokka X traži svoje pozicije u konkurenciji Nissana Juke, Fiata 500 X ili Mazde CX-3. Što nova Mokka X ima za ponuditi kupcima provjerili smo u Baranji gdje smo upoznali novu Opelovu uzdanicu i odradili prve kilometre za volanom.

Foto: Opel

Pri prvom susretu moderno ispeglana karoserije otprije poznate Mokke nam se dopala, posebno prednja svjetla s ledeno bijelim diodnim dnevnim osvjetljenjem (u doplati mogu stići i sa sustavom AFL LED, koji automatski prilagođava svjetlosne snopove voznoj situaciji). U unutrašnjosti 4,28 metara dugog robusnog malog crossovera je pak odmah jasno kako Mokka puno toga preuzima iz nove Astre, od ugodnih materijala, zvučne izolacije do izgleda instrumenata i armature, na kojoj dominira dodirni zaslon multimedijalnog uređaja IntelliLink. WiFi veza s internetom i povezivost s aplikacijama pametnih telefona i vrlo dobra navigacija su ovdje kao i cijela vojska novih sigurnosnih sustava i uređaja - čitanje znakova, upozorenje od sudara, automatski sustav dojave nesreće OnStar…

Po pitanju motora novi je 1,4-litreni turbobenzinac od 152 KS i 245 Nm koji dolazi sa 6-stupanjskom automatikom i 4x4 pogonom po cijeni od 191.529 kuna. Puno je zanimljivija izvedba s dizelskim 1,6-litrašima od 110 i 136 KS sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačima, a slabiji model sa 110 KS stoji od 164.000 kuna uz opremu Enjoy i to opremljen dvozonskim automatskim klima-uređajem, svim prozorima na struju, električnim preklapanjem retrovizora, senzorom za kišu, upravljačem presvučenim kožom, park pilotom sprijeda i straga, naslonom za odmor ruke te 17 colnim aluminijskim naplacima.

Po svemu ova bi izvedba mogla biti i najtraženija na našem tržištu. U praksi, motor kojem su sada smanjene vibracije i buka odlikuje se puno finijim radom u praksi, vuče kroz cijeli raspon okretaja, dok se potrošnja kreće oko pet litara. Izvedbe s pogonom 4x4 skuplje su za 19.130 kuna, ali i bitno upotrebljivije izvan asfaltnih puteva. Na koncu, u ponudi je i 1,6-litreni benzinac od 115 KS koji uz solidnu opremu Selection predstavlja ulaz u svijet Mokke X po cijeni od 139.900 kuna. Novi se Opel Mokka X već može potražiti u svim salonima Opela diljem zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:03