BISTE LI JE NOSILI?

U borbi protiv Covida-19: Ford razvija prozirne N95 maske i jeftin komplet za filtriranje zraka

Automobilski div pokazao socijalnu osjetljivost u vrijeme krize, a korist bi mogli imati i školarci u učionicama
Ford protiv Covida-19
 Ford

Sjedinjene Američke Države, jedna od najjače pogođenih država pandemijom korona virusa, već duže vremena se muči s visokim stopama zaraze i smrtnosti. Osim toga Američko društvo jako je zatrovano dezinformacijama i raznim teorijama zavjera.

image
FOrd protiv Covida-19
Ford

Prepoznajući ove probleme kao krucijalne Ford kroz svoju kampanju #FinishStrong potiče ljude da nose maske jer im, baš one, mogu spasiti život. Tvrtka je ove godine odlučila iskoristiti sveameričku zabavu za mase Super Bowl kako bi povećala svijest o važnosti nošenja maski u borbi protiv pandemije korona virusa.

image
FOrd protiv Covida-19
Ford

Osim toga tvrtka radi na dva patenta, jedan je maska za lice sa standardom N95 koja će biti prozirna kako bi drugim ljudima omogućila da vide vaše lice, a time i olakšala komunikaciju.

image
FOrd protiv Covida-19
Ford

Drugi patent na kojem Ford radi je jeftini sustav filtracije zraka koji bi se ugrađivao u prostoriju i dodatno smanjivao vjerojatnost zaraze korona virusom putem zraka. Sustav se sastoji od kartonske kutije, ventilatora i filtera zraka.

image
FOrd protiv Covida-19
Ford

Ventilator se montira na filter i kućište i vuče zrak iz prostorije prema filteru. Pročišćeni zrak, koji je prošao kroz filter, onda izlazi na drugu stranu i otpušta se slobodno u prostoriju.

Ovakvi sustavi najprikladniji su za korištenje u učionicama gdje Ford tvrdi da u učionici prosječne veličine pročišćavaju zrak i do tri puta bolje od postojećeg sustava ventilacije. Plan tvrtke je da donira i do 20.000 jedinica sustava za pročišćavanje zraka, kao i 20 milijuna novih N95 maski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 19:06