EVOLUZIONE KVOČIĆ

Tri rijetke trkaće Lancije Delte HF Integrale od danas izložene u zagrebačkom Studiju Katran

Historic Racing Car Croatia u Studiju Katran okuplja tri Lancia Delta Integrale trkaća modela

Lancia Delta

 Dorijan Kljun.

Nakon mnogo godina izbivanja, u Hrvatsku se vraća najznačajniji automobilski projekt s kraja prošlog stoljeća, kad smo barem na tren bili dio europske i svjetske automobilske povijesti. Bilo je to vrijeme kad su dijelovi za Lanciu Deltu HF Integrale u rally-izdanju stizali iz Hrvatske.

U Lučkom, u radionici Top Tech, trajao je sanjarski projekt inženjera Zlatka Kvočića zvan Lancia Croatia - proizvodili su se vrlo složeni sklopovi, poput mjenjača i ovjesa, ali i opružnih nogu za brojne rally-momčadi u Italiji.

image

Lancia Delta

Dorijan Kljun.

Posljednji je to primjerak u malobrojnom nizu Delta HF Integrale s kojom je nastupala posada Davor Jurjević i Dražen Mohor, a u odličnom je stanju, zahvaljujući brizi slovenskog trkača Same Valanta, koji je s njome uspješno nastupao na međunarodnim utrkama.

K nama je premijerno dovodi automobilski entuzijast i kolekcionar Dorijan Kljun. Automobil će, zajedno s još dvije trkaće Lancie Delte HF Integrale inženjera Zlatka Kvočića, biti izložen u Studiju Katran u zagrebačkoj Radničkoj ulici, na izložbi jednostavno nazvanoj Kvočić Evoluzione, čije se otvorenje počelo danas, a izložba traje do 27. veljače i na kojem će se pojaviti i njihovi vozači - Niko Pulić, Tihomir Filipović, Davor Jurjević, Felix Pailer, Milan Bubnič, Samo Valant...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:21