PROMIJENILI MIŠLJENJE

Toyota izazvala buru: ‘Nećemo više financirati LGBTQ događaje, tema je ispolitizirana‘

Radi se o značajnom pomaku jer je proizvođač nedavno istaknuo da su raznolikost i uključenost "putovanje koje smo predani nastaviti"

LGBTQ zastava, Ilustracija

 CROPIX

Toyota je odlučila je prestati sponzorirati LGBTQ događaje i "preusmjerit će" svoje programe za "raznolikost, jednakost i uključenost". Citirajući dopis poslan zaposlenicima Toyote, publikacija izvješćuje da je ovaj potez rezultat "vrlo politizirane rasprave" oko ovakvih korporativnih inicijativa Toyote.

Cijela priča je moguće posljedica bure koju je digao jedan konzervativni aktivist u rujnu koji je zbog programa napao Toyotu, a njegov je video dobio 5,1 milijun pregleda na X i oko 16.000 lajkova na Instagramu. Napao je Toyotu zbog niza pokušaja promoviranja i financiranja LGBTQ zajednice koji su ciljali "sve uzraste".

Glasnogovornik Toyote rekao je za Bloomberg da je utjecaj ove objave bio "zanemariv" jer je otprilike 30 korisnika kontaktiralo njihov pozivni centar u vezi s "problemom". Navodno se javilo nekoliko trgovaca kao i zaposlenici Toyote, koji su navodno postavili "nekoliko stotina upita".

image

Toyota logo, ilustracija

Profimedia

Bez obzira na to što je uzrokovalo promjenu smjera u Toyoti, radi se o značajnom pomaku jer je proizvođač automobila nedavno istaknuo da su raznolikost i uključenost "putovanje koje smo predani nastaviti". Istaknuli su kako ih "raznolikost mišljenja, pozadina i perspektiva čini jačom tvrtkom".

Umjesto financiranja LGBTQ događaja, Toyota će se navodno usredotočiti na STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) obrazovanje.

U kolovozu je Ford Motor Company također potvrdio da će se "distancirati od Woke politike" u pismu izvršnog direktora Forda Jima Farleya zaposlenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 13:56