ZVIŽDAČI

Teške optužbe: Bivši inženjeri Tesle tvrde kako je snimka mogućnosti Autopilota 2.0 montaža!

Videozapis je montiran kako bi se uklonile snimke nesreće, i nastavlja se koristiti za promicanje sustava do danas

Screenshot videozapisa

 Vimeo Screenshot

Poznati rani videozapis Tesle, u kojem kompanija promovira svoj samovozeći sustav Autopilot 2.0 bez ikakvog ljudskog utjecaja, koji je izvorno objavljen 2016. godine i koji je i danas dostupan je prema skupini bivših zaposlenika izmontiran.

Naime, dva bivša člana tima "Autopilot" progovorili su anonimno za New York Times, da je automobil koristio trodimenzionalnu digitalnu kartu rute koja je bila unaprijed planirana, što je značajka nedostupna vozačima koji koriste komercijalnu verziju sustava.

image

Teslina tvornica u Fremontu, Kalifornija

Profimedia

Još alarmantnije je da je navodno u jednom trenutku snimanja automobil prilikom korištenja autopilota udario u ogradu uz cestu na imanju Tesle, te je morao biti popravljen, tvrde tri osobe koje su radile na videu.

image

Screenshot videozapisa

Vimeo Screenshot

Videozapis je montiran kako bi se uklonile snimke nesreće, i nastavlja se koristiti za promicanje sustava do danas. 2016. godine, kada je Autopilot 2.0 predstavljen, Elon Musk je na konferenciji rekao kako svi novi Teslini automobili koriste kamere, računala i sav drugi hardver koji će im trebati za 'potpunu autonomiju'. I doista, dotični videozapis objavljen je pod nazivom 'Autopilot Full Self-Driving Hardware (Neighborhood Long)'.

image

Elon Musk

Profimedia

Muskove tvrdnje na toj konferenciji 2016. godine su iznenadile njegov inženjerski tim, s nekim osjećajem da obećava nešto što nije moguće. Oni ga optužuju da je godinama ignorirao zabrinutost vlastitih inženjera i preprodavao mogućnosti Teslinih naprednih pomagala za vozače, u izvješću za koje je New York Times razgovarao s ukupno 19 ljudi koji su u to vrijeme radili za kompaniju.

image

2021. Tesla grupna fotografija

Tesla

'Kamere nisu oči! Pikseli nisu mrežnice! F.S.D. računalo nije ništa slično vizualnom korteksu!' rekao je Schuyler Cullen, koji je nadgledao Samsungov tim za autonomnu vožnju. Amnon Shashua, izvršni direktor Mobileyea, u međuvremenu optužuje Teslu da je više vođen prodajom nego činjenicama. 'Ne treba biti zaokupljen onim što Tesla govori. Istina nije nužno njihov krajnji cilj. Krajnji cilj je izgraditi posao'.

Videozapis možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2022 21:58