KUĆNA RADINOST

TALIJANSKI MUTANT za 18.000 eura: protrljajte oči bolje, ne ovo nije Alfa Romeo 8C, ovo je…

Nekome je palo na pamet da na osnovi Maseratija GT stvori repliku Alfe 8C. Evo i rezultata…

Automobil koji je osvanuo u engleskim oglasnicima privukao je pažnju brojnih automobilista, a fotografije su ekspresno zatrpale Internet. Jer ono što tek na prvi pogled izgleda kao Alfa Romeo 8C, zapravo je replika izrađena na osnovi Maseratija Gran Tourismo starog 14 godina.

Prema tekstu iz oglasa prodavač naglašava kako je riječ o profesionalno izvedenoj preradi koja uključuje originalna stražnja okrugla svjetla, oznake 8C, prednji branik izrađen također po uzoru na 8C dok su naplaci i kočnice posuđeni s Alfe Brere. Naglašava i da je njegova kreacija koja je dosad prešla 156.000 kilometara u vrhunskoj kondiciji zbog redovnih servisa na svakih 8000 kilometara i vjeruje kako 18.000 eura nije prevelik iznos za tako jedinstven automobil.

Kako bilo, je li ovo vrhunska replika iz kućne radinost i privlačan sportski auto ili mutant koji više nije ni Alfa Romeo ni Maserati, odlučite svatko ponaosob. No ipak, na kraju treba spomenuti kako ova dva sportska automobila koje dijeli oko desetljeća zapravo imaju puno toga zajedničkoga: originalna Alfa 8C zapravo je model izrađen u pogonima Maseratija i to na platformi koja vuče korijene baš od modela 4200/GranTurismo. Također i 4,7-litreni V8 motor koji kuca u Alfi 8C je proizvod Maseratija (premda se slaže u Ferrariju), tako da ova prerada premda djeluje pomalo nezgrapno i nije potpuno bez smisla…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:56