STIŽE NA PROLJEĆE

Svjetska premijera: Omiljeni kompakt u Hrvata od sad vozi i na struju, evo koliko može prijeći

Uz peterovratnu izvedbu, predstavljen je i Sports Tourer Electric, prvi potpuno električni karavan njemačkog proizvođača
 Opel

Opel je upravo otkrio prve fotografije nove Opel Astre Electric. Uz peterovratnu izvedbu, predstavljen je i Sports Tourer Electric, prvi potpuno električni karavan njemačkog proizvođača.

Osim s motorima s unutarnjim izgaranjem, Astra i Astra Sports Tourer već su dostupne u verzijama elektrificiranih plug-in hibrida, uključujući GSe izvedbu, a asortiman pogona uskoro će biti upotpunjen potpuno električnom Astrom Electric, koja će biti dostupna za narudžbu od proljeća 2023. godine.

image
Opel

Električni motor ima 156 KS i 270 Nm maksimalnog okretnog momenta koji su dostupni od prvog dodira papučice gasa. Astra Electric ima najveću brzinu od 170 km/h, a ovisno o stilu vožnje, vozači mogu birati između tri načina rada: Eco, Normal i Sport.

Energija je pohranjena u litij-ionskim baterijama od 54 kWh, a maksimalni doseg prema WLTP-u iznosi 416 kilometara.

image
Opel

Vozač može napuniti do 80 posto kapaciteta baterije za oko 30 minuta na stanici za brzo punjenje istosmjernom strujom od 100 kW, a osim toga, električna Astra opremljena je standardnim trofaznim ugrađenim punjačem od 11 kW za zidni punjač kod kuće.

image
Opel

Baterije su smještene u podvozju pa se u unutrašnjosti ne gubi prostor za putnike i prtljagu. S podignutim stražnjim sjedalima, Astra Sports Tourer Electric nudi 516 litara prostora za prtljagu u prtljažniku, a njihovim spuštanjem, kapacitet se povećava do 1553 litara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:35