GDJE TI JE PAMET?

Svijet je potpuno poludio: Pogledajte što radi vozač Tesle usred vožnje

Video je pogledalo više od 24 milijuna ljudi, a reakcije ne prestaju stizati

VR naočale ilustrativna fotografija

 Lay Hong Koh/Panthermedia/Profimedia

Da svijet ide u pogrešnom smjeru - više nije nikakva novost. No, svakog dana čovjek ostane iznenađen novom, do sad nezamislivom glupošću.

Na prometnici negdje u SAD-u snimljen je vozač Tesle Cybertruck koji upravlja automobilom dok na glavi ima VR naočale!?!

Na snimci objavljenoj na X-u (bivši Twitter), vidi se vozač koji nema ruke na upravljaču i koji koristi Apple Vision Pro – najnoviji proizvod virtualne stvarnosti američkog tehnološkog diva.

Pitate se kako nije sletio s ceste ili izazvao prometnu nesreću? Tesla Cybertruck naime, nudi mogućnost poluautonomne vožnje.

Radi se o sustavu ‘Full Self-Driving‘ (FSD), koji i dalje zahtijeva da vozač bude oprezan te spreman preuzeti upravljanje ako poluautonomni sustav otkrije opasnost ili se isključi.

Izvorni video prikupio je više od 24 milijuna pregleda i izazvao je niz reakcija – uključujući upozorenje američkog ministra prometa, Pete Buttigiega, koji je podijelio video uz podsjetnik:

‘Svi napredni sustavi pomoći vozaču koji su danas dostupni zahtijevaju da vozač ima kontrolu i da je u potpunosti uključen u vožnju u svakom trenutku‘, stoji u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:35