LEGENDA RELIJA

Subaru Colina McRaea ostavljen u staji prodaje se za više od dva milijuna kuna

Ispod poklopca motora smješten je originalni 2,0-litreni boxer s turbopunjačem i 6-brzinski manualac
Subaru Impreza Prodrive 555
 Lloyd Auction

Subaru Impreza Prodrive 555 iz skupine A za WRC iz 1994. godine kojim su upravljali Colin McRae i Carlos Sainz nedavno je pronašao novog vlasnika u Australiji za 500.000 australskih dolara (2,36 milijuna kuna).

image
Subaru Impreza Prodrive 555
Lloyd Auction

Reli legenda prvotno je pronađena u staji u Viktoriji, nakon čega je detaljno opran i očišćen. Nije obnovljen te ostaje u izvornom stanju, a prije prodaje, glavni direktor Lloyd Auctionsa Lee Hames sugerirao je kako bi automobil mogao vrijediti i više od milijun australskih dolara.

image
Subaru Impreza Prodrive 555
Lloyd Auction

'Kada smo prvi puta vidjeli automobil, procijenili smo vrijednost između 15.000 i 20.000 australskih dolara, no nakon što je prošao tretman i nakon što mu je provjerena povijest, možda vrijedi i više od milijun dolara', objašnjava Hames. Ispod poklopca motora smješten je originalni 2,0-litreni boxer s turbopunjačem i 6-brzinski manualac.

image
Subaru Impreza Prodrive 555
Lloyd Auction

Još jedna zanimljivost je da je automobil kupljen s Bitcoinom. Prema Hamesu, 'kriptovaluta je put budućnosti i ovdje u Lloydsu smo uzbuđeni što možemo ponuditi različite načine plaćanja i tako se razvijati'.

image
Subaru Impreza Prodrive 555
Lloyd Auction

Riječ je o jednom od ukupno 68 Subaru WRC automobila tog doba koje je naručio Prodrive. Kultni Subaru od svog umirovljenja, prošao je kroz ruke tri vlasnika. Najbolji rezultat s njim je ostvario Carlos Sainz na reliju Monte Carlo 1994. godine, osvojivši treće mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:59