brutalno ubojstvo

Strava u Belgiji: Mladići s mosta bacili poklopac kanalizacije na autocestu, uslijedio je horor

Poklopac su vezali užetom i čekali da netko od vozača ‘naleti‘

Autocesta u Belgiji, ilustracija

 Profimedia

Prošle subote na belgijskoj autocesti E42 dogodio se nezapamćeni incident u kojem je stradao vozač kamiona Gheorghe Tibil (50).

Prema izvještaju tamošnje policije, Tibila je usmrtio poklopac kanalizacije kojeg su ubojice vezali konopom i spustili s mosta na autocestu, točno u visini glave nesretnog vozača.

U trenutku nesreće, u kabini je bila i njegova supruga Ghita koja je brzom reakcijom zaustavila kamion.

Državno odvjetništvo navodi da nesretni vozač iz Rumunjske nije imao nikakve šanse i da je preminuo odmah na mjestu nesreće.

‘Kanalizacijski poklopac bačen s mosta prošao je ravno kroz vjetrobransko staklo kamiona pri brzini od 90 km/h‘, kaže sutkinja Régine Cornet.

‘Njegova supruga je spavala, a nakon udarca se probudila i povukla ručnu kočnicu. Nekim čudom, uspjela je zaustaviti i parkirati kamion uz rub ceste. Ovo je bio namjeran napad i brutalno ubojstvo‘, zaključuje Cornet i dodaje da će potraga za počiniteljima biti teška jer na tom dijelu nema kamera, a nije bilo niti svjedoka.

No, već idućeg dana, javio se još jedan vozač kamiona koji je iste večeri, pola sata prije ubojstva, također prolazio ispod mosta.

Na njega su ubojice također bacili poklopac kanalizacije, no vozač ga je izbjegao.

‘Istraumatiziran sam. Pola sata prije nego što je Gheorghe umro, vidio sam one tipove na mostu‘, kaže rumunjski vozač Marian koji tom autocestom prolazi svaki dan.

Kako je ispričao rumunjskim medijima, dva dana ranije, dogodio se gotovo identičan pokušaj ubojstva.

‘U početku nisam shvaćao što rade na mostu. Činilo se kao da će netko od njih skočiti na autocestu. Nisam ih želio imati na savjesti pa sam odmah pritisnuo kočnicu. Usporio sam i vrlo sporo prošao ispod mosta. Tada sam osjetio jak udarac u krov kabine.

Odmah sam vidio da mi je poklopac kanalizacije skoro probušio krov. Komadi metala i plastike s kamiona bili su posvuda po cesti‘.

Marian je odmah parkirao u zaustavnoj traci, izašao iz kabine i vidio troje ljudi kako se udaljavaju od mosta.

‘Odmah sam shvatio da su namjerno bacili poklopac za kanalizaciju na moj kamion pa sam pozvao policiju. Policajci su također bili pod dojmom zbog velike štete na mom kamionu i obavijestili su me da će pokrenuti istragu.

Kao što sam već rekao, dva dana kasnije dogodilo se najgore‘, zaključuje rumunjski vozač koji je pukom srećom izbjegao smrt.

Rumunjski mediji navode da je policija privela pet tinejdžera, uključujući i dva maloljetnika iz Andennea. Njih terete da su bacili poklopac kanalizacije s mosta na autocestu, a prijeti im doživotni zatvor.

Kako je policija ušla u trag počiniteljima?

Jedan od maloljetnika ispričao je roditeljima što je napravio, a oni su ga odmah odveli u prvu policijsku postaju.

Iste večeri, pali su i svi ostali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:34