FOTO

Što se dogodi kada umjesto kočnice stisnete gas? Ovaj vozač Tesle je zamalo pao s litice u luku

Nije neuobičajeno da vozači pomiješaju kočnicu i gas, ovo uzrokuje otprilike 16.000 prometnih nesreća u SAD-u godišnje

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Čini se kako je jedan vozač Tesle Modela 3 imao vrlo loš dan, no on je svakako mogao biti još gori da se nije uspio na centimetar zaustaviti i da je pao s litice u luku Dana Point u Kaliforniji.

Šerifov okrug Orange je na društvenim mrežama objavio da je vozač Modela 3 slučajno stisnuo gas umjesto kočnice prilikom parkiranja. S obzirom na snagu i okretni moment Modela 3 zbog njegovog električnog pogona, vozač nije imao vremena ispraviti svoju grešku i Tesla je na kraju prošla preko stijena koje su vodile do ruba vode. Fotografije pokazuju kako su vlasti Teslu vadile lancima.

Ostaje nepoznato koliku je štetu Tesla pretrpjela, ali smatramo da je podvozje uništeno s obzirom na veličinu ovih stijena. Osim toga, zamislivo je da je i baterija oštećena jer je kamen lako mogao probiti podlogu automobila. Čak i ako se to nije dogodilo, popravak EV-a vjerojatno će biti prilično skup.

Nije neuobičajeno da vozači pomiješaju kočnicu i gas. Road & Track procjenjuje da ovo uzrokuje otprilike 16.000 prometnih nesreća u SAD-u godišnje, prema podacima Nacionalne uprave za sigurnost u prometu na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:19