NOVO NA TRŽIŠTU

Stigla je Cupra Formentor e-Hybrid od 245 KS s početnom cijenom od 302.565 kuna do registracije

Zaprimaju se narudžbe za Formentor e-HYBRID od 245 KS, dok će verzija s 204 KS biti dostupna u narednim tjednima
Cupra Formentor e-Hybrid
 Cupra

Započela je službena prodaja modela Cupra Formentor e-HYBRID i u Hrvatskoj, a kupci već mogu naručiti Formentor 1.4 e-HYBRID DSG u opremi Veloz s početnom cijenom već od 302.565 kuna do registracije.

Cupra Formentor e-HYBRID dolazi u dvije verzije snage od 204 i 245 KS, a prema riječima ljudi iz vodstva marke riječ je o ključnim modelima za prodajni uspjeh, a cilj je, naime, da 50 posto ukupne prodaje modela Formentor otpada na njegove plug-in hibridne verzije.

image
Cupra Formentor e-Hybrid
Cupra

Cupra Formentor e-HYBRID će se naći na tržištu početkom ožujka, a u hrvatskim se salonima očekuju u travnju. Tvrtka od ovog mjeseca zaprima narudžbe za model Cupra Formentor e-HYBRID u verziji s 245 KS, dok će verzija s 204 KS biti dostupna u narednim tjednima.

Uz te dvije verzije, uvode se i novi modeli Cupra Leon e-HYBRID i Cupra Leon e-HYBRID Sportstourer, pa će tako marka na tržištu nuditi ukupno šest PHEV verzija. Budući model CUPRA el-Born, prvi potpuno električni model marke, također će kasnije tijekom ove godine biti dio ponude vozila.

image
Cupra Formentor e-Hybrid
Cupra

Novi model Cupra Formentor e-HYBRID sadrži sustav koji objedinjuje 1,4-litreni TSI benzinski motor snage 150 KS i elektromotor snage 115 KS, a baterija je litij-ionska kapaciteta 13 kWh. Kombinirana izlazna snaga iznosi 245 KS, najveći okretni momentom 400 Nm, a doseg samo na struju do 55 kilometara.

Uz kombinaciju performansi i učinkovitosti, Cupra Formentor e-HYBRID s 245 KS ubrzava do 100 km/h za svega 7,0 sekundi te prema tvorničkim podacima troši tek 1,4 litre benzina na 100 kilometara uz emisije od svega 31 g/km prema službenom WLTP ciklusu vožnje.

Također, verzija modela CUPRA Formentor e-HYBRID s 204 KS nudi najveći okretni moment od 350 Nm i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,8 sekundi.

image
Cupra Formentor e-Hybrid
Cupra

Cupra Formentor e-HYBRID proizvodi se u domu marke u Martorellu, u novom linijskom pogonu stvorenom isključivo za proizvodnju hibridnih električnih vozila integriranom u Liniju 2, a ondje se također proizvode Cupra Leon i njegova verzija e-HYBRID te model Cupra Formentor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 15:49