HRVATSKA PREMIJERA

Stigao novi Alfa Romeo: Tonale dostupan u hibridnoj i dizelskoj izvedbi, ovo su cijene...

Domaći zastupnik u lansiranje kreće s odmah dostupnih 50 vozila na lageru

Alfa Romeo Tonale

 Neven Cesar

Na domaće tržište stigao je jedan od najiščekivanijih automobila godine - Alfa Romeo Tonale!

Riječ je o SUV modelu kompaktne klase, najzastupljenije SUV klase u Europi gdje ga u ringu čeka renomirana konkurencija poput BMW-a X1, Mercedesa GLA, Audija Q3, Volva XC40, ali i Jeep Compassa s kojim dijeli platformu.

image

Alfa Romeo Tonale

U gami Alfa Romea Tonale je smješten ispod modela Stelvio, a Talijani očekuju da će sa 70.000 primjeraka godišnje udvostručiti prodaju marke.

Na lokalnoj razini, važno je naglasiti da domaći zastupnik u lansiranje kreće s odmah dostupnih 50 vozila na lageru.

image

Alfa Romeo Tonale

Tonale je prva elektrificirana Alfa, no potpuno električna verzija nije u planu. Na raspolaganju kupcima su dva glavna benzinska motora: 1.5 Hybrid dostupan u izvedbama od 130 ili 160 KS (u kombinaciji s novim 7-brzinskim automatikom s dvije spojke) te 1.3 s plug-in pogonskim sklopom koji može isporučiti ukupnu snagu od 275 KS.

Plug-in izvedba do stotke stiže za 6,2 sekunde.

Ljubiteljima dizelaša na raspolaganju je 1.6 Multijet sa 130 KS.

image

Alfa Romeo Tonale

U kabini vozača čeka tipičan Alfa Romeo sportski ugođaj gdje dominiraju digitalni zasloni, ali i profinjen i raščišćen dizajn ploče s instrumentima.

U serijskoj opremi, Tonale dolazi s novim informacijsko-zabavnim sustavom koji se sastoji od dva velika zaslona – ukupno 22,5 inča. Sustav uključuje 12,3-inčni TFT zaslon razvijen samo za Tonale dok su sve kontrole koncentrirane na središnjoj konzoli gdje su smješteni 10,25-inčni dodirni zaslon te zakretni DNA prekidač za odabir načina vožnje.

image

Alfa Romeo Tonale

Tonale je opremljen brojnim sustavima pomoći u vožnji i sigurnosnim sustavima koji pružaju mogućnost autonomne vožnje razine 2. To uključuje inteligentni tempomat (IACC) s držanjem u voznoj traci i pomoći pri zastoju u prometu koji zajedno automatski prilagođavaju brzinu i putanju, držeći automobil u sredini trake i na zadanoj udaljenosti od vozila ispred.

Tu je i automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara, čak i s pješakom ili biciklistom, upozorenje na mrtvi kut, praćenje umora vozača te detekcija straga koja otkriva prisutnost vozila s boka pri vožnji unatrag.

image

Alfa Romeo Tonale

Cijene Tonalea u Hrvatskoj startaju na 289.900 kuna koliko treba izdvojiti za 1.5 Hybrid sa 130 KS dok je dizelaš dostupan za 294.900 kuna. Najsnažnija izvedba 1.3 stiže uskoro...

Lansiranje na domaćem tržištu prati i financiranje putem operativnog leasinga koji uključuje odobrenje unutar 24 sata, bez troškova registracije te 10 posto učešća i ratu od 405 eura na 60 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 00:28