VELIK I PRISTUPAČAN

Stigao najdostupniji sedmerosjed: Otvorene narudžbe za Daciju Jogger s cijenom od 112.900 kuna

Jogger je dostupan s tri razine opreme: Essential, Comfort i Extreme, i moguće je puno različitih konfiguracija boja i dodataka

Dacia Jogger Extreme

 Dacia

Dacia je objavila cijene i pakete opreme za novi sedmerosjed Jogger koji se od danas može naručiti i u Hrvatskoj, a model u salone stiže na proljeće. Cijene startaju na 112.900 kuna za model s pet sjedala te od 118.500 kuna za model sa sedam sjedala, što ga čini najjeftinijim sedmerosjednom na tržištu.

image

Dacia Jogger Extreme

Dacia

Podsjetimo, unatoč svojim izdašnim dimenzijama i dužini od 4547 mm koja osigurava puno prostora u kutijastoj karoseriji, Jogger se temelji na rastegnutoj modularnoj CMF-B platformi Alijanse. Zapravo, Jogger predstavlja povišenu karavansku varijanti modela Sandero/Sandero Stepway, s kojim dijeli puno značajki dizajna vanjštine i interijera.

Nadalje, Jogger je dostupan u tri razine opreme: Essential, Comfort i Extreme, i dostupno je jako puno različitih konfiguracija do željenog modela, a doplata za treći red iznosi 5600 kuna.

image

Dacia Jogger Extreme

Dacia

Prtljažnik je veliki bonus koji raspolaže s 160/213 litara kod verzije s tri reda sjedala do 708/842 litre kod verzije s pet sjedala, do maksimalnih 1819 litara kad se preklope drugi i treći red.

Standardna oprema kod početnog paketa Essential uključuje šest zračnih jastuka, automatska prednja svjetla, LED dnevna svjetla, svjetla za maglu, prednje električne prozore, sustav automatskog kočenja u slučaju nužde, upozorenje prije frontalnog sudara, ABS, ESP, sustav kontrole radija koji vozaču omogućuje korištenje svog pametnog telefona kao infotainmenta te čelične kotače s ukrasnim poklopcima.

image

Dacia Jogger Extreme

Dacia

Comfort paket je skuplji 13.500 kuna, ali i mudriji izbor s dodavanjem značajki kao što su ručni klima uređaj, modularni krovni nosači, električni retrovizori, automatski brisači, stražnji parkirni senzori, 8-inčni medijski zaslon, dva USB priključka, električni stražnji prozori, središnji nasloni za ruke i razni dizajnerski detalji...

Jogger s najboljom opremom Extreme stoji od 133.900 kuna, a ima serijske alu naplatke od 16 cola, navigaciju s funkcijom bežičnog zrcaljenja na pametnom telefonu, kamerom za vožnju unatrag, podnim i prtljažnim prostirkama te automatskim klima uređajem, otvaranje bez ključa, posebne Extreme presvlake i tamne detalje na karoseriji.

image

Dacia Jogger Extreme

Dacia

U motornoj ponudi Joggera nalaze se potpuno novi 1,0-litreni 3-cilindarski TCe turbobenzinac s izravnim ubrizgavanjem od 110 KS i 200 Nm, a dostupna je i varijanta koja dolazi sa serijskim ugrađenom plinskom instalacijom (LPG) s oznakom ECO-G od 100 KS.

Budući da se ti motori s instalacijom ugrađuju izravno u tvornici, kupcima je zajamčena sigurnost i pouzdanost. Razdoblje jamstva proizvođača, servisni intervali, troškovi servisa i kapacitet prtljažnika jednaki su onima inačice s benzinskim motorom (spremnik za plin nalazi se na mjestu gdje se inače nalazi rezervni kotač).

image

Dacia Jogger Extreme

Dacia

Potrošnja 1,0-litrenog motora ECO-G 100 motora u mješovitom ciklusu vožnje (WLTP) iznosi oko 7,6 litara, a doseg može iznositi 1000 km zahvaljujući dvama spremnicima: 40-litrenom spremniku plina i 50-litrenom spremniku benzina. Oba motora su spojena sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu šalje na prednje kotače. Po dobrom običaju Dacije, benzinac s plinskom instalacijom povoljniji je od samo benzinskog motora za 4500 kuna. Isto tako, tijekom 2023. godine stiže i hibridna verzija, prva nekog Dacia modela...

image

Jogger cjenik

Dacia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:33