SMANJENJE TROŠKOVA

Stezanje remena: Mercedes ukida svoje coupe SUV modele?

Njemačke novine Handelsblatt tvrde da "insajderi tvrtke" propituju budućnost ovih coupe SUV vozila.

Mercedes-AMG GLC63 S E Performance Coupe

 Mercedes-AMG

Tijekom proteklih nekoliko godina, Mercedes-Benz je na misiji smanjivanja svoje ogromne linije proizvoda, a sve zbog smanjenja troškova. Sada kruže glasine da bi uskoro mogli nestati i njihovi takozvani coupe SUV automobili, a vodstvo tvrtke navodno raspravlja hoće li u potpunosti ukinuti modele ili pronaći neko drugo rješenje.

image

Mercedes-Benz GLE Coupe

Mercedes-Benz

Trenutno Mercedes nudi dvije coupe SUV opcije, GLC Coupe i GLE Coupe, pozicionirane kao izravne konkurente BMW-ovim X4 i X6. SUV modeli s kosim linijama krova čine oko 10-15 posto globalne prodaje GLC i GLE, i nešto manje u Kini, okom 6 posto.

Tako skromne brojke razlog su pitanja o njihovoj dugoročnoj održivosti unutar Mercedesove linije.

image

Mercedes-AMG GLE Coupé 63 S

Mercedes-Benz

Dok je izvršni direktor Ola Källenius ostao šutljiv po tom pitanju, njemačke novine Handelsblatt tvrde da "insajderi tvrtke" propituju budućnost ovih coupe SUV vozila.

Neki izvršni direktori sugeriraju da je možda vrijeme da se potpuno prestane s tim naporima i pusti GLC Coupe i GLE Coupe da tiho nestanu na kraju svog životnog ciklusa.

Drugi se zalažu za njihovo spajanje u jedan model, dok se neki nadaju da se ništa neće promijeniti.

image

Mercedes-AMG GLC63 S E Performance Coupe

Mercedes-AMG

Nadolazeći električni SUV veličine GLC-a, za koji je potvrđeno da će se pojaviti 2026., ne bi trebao imati coupe verziju, što bi moglo signalizirati da bi Mercedes mogao odustati od svih SUV-ova s ​​kosim krovom. Uz sve više standardnih SUV-ova koji postaju elegantniji i aerodinamičniji, coupe SUV-ovi bi se mogli smatrati sve suvišnijima.

image

Mercedes-AMG GLC43 Coupe

Mercedes-AMG

Unatoč tome što su jedan od najkontroverznijih segmenata na tržištu, coupe SUV vozila i dalje imaju svoje vjerne obožavatelje. Naravno, gube malo na praktičnosti s tom kosom linijom krova koja umanjuje prostor za glavu i prtljažni prostor, ali za neke se zbog sportskog stila sve isplati. Međutim, s konvencionalnim SUV-ovima koji postupno usvajaju sličan dizajn, razlika se smanjuje, a tako bi se moglo smanjiti i tržište za ove niše modele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 14:45