RADIT ĆEMO SVOJE

Stellantis najavio partnerstvo i stvorio ‘SiliconAuto‘: Proizvodit ćemo čipove za auto-industriju

Tvrtka, nazvana SiliconAuto, proizvodit će poluvodiče koji upravljaju svim naprednim računalno kontroliranim značajkama modernih auta

Stellantis sjedište

 Web Screenshot

Stellantis je uspostavio partnerstvo u zajedničkom pothvatu s Hon Hai Technology Group, poznatijom kao Foxconn, posvećeno projektiranju, proizvodnji i prodaji poluvodiča za automobilsku industriju.

Tvrtka, nazvana SiliconAuto, proizvodit će poluvodiče koji upravljaju svim naprednim računalno kontroliranim značajkama modernih automobila, uključujući električna vozila. Počet će isporučivati čipove 2026. i u početku će to činiti za Stellantis, Foxconn i druge tvrtke, uključujući STLA Brain koja je električna i softverska arhitektura proizvođača automobila s mogućnostima bežičnog ažuriranja.

image

Stellantis STLA Medium

Stellantis

"Stellantis će imati koristi od snažne opskrbe bitnim komponentama, što je ključno za poticanje brze, softverski definirane transformacije naših proizvoda", rekao je Stellantisov glavni tehnološki direktor Ned Curic.

“Naš cilj je izgraditi vozila koja se neprimjetno povezuju sa svakodnevnim životom naših kupaca i isporučuju sposobnosti vodeće u klasi godinama nakon što izađu s proizvodne trake. Ovim zajedničkim pothvatom možemo stvoriti namjenske inovacije uz učinkovito partnerstvo".

image

SiliconAuto (ilustracija)

SiliconAuto

SiliconAuto će imati sjedište u Nizozemskoj i imati će upravljački tim s rukovoditeljima Stellantisa i Foxconna. Dvije su tvrtke prvi put postigle dogovor u prosincu 2021. o razvoju obitelji poluvodiča za automobilsku upotrebu.

Stellantis ima velike ambicije za elektrificiranu eru. Troši preko 30 milijardi eura na globalnu elektrifikaciju i ima za cilj da 50% putničkih i lakih kamiona koje prodaje u SAD-u budu potpuno električni do 2030. Na globalnoj razini, planira prodati pet milijuna EV-ova samo 2030. i do te iste godine, nada se smanjiti svoje emisije ugljika za 50%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:04