U EUROPI NA LJETO

SSANGYONG TIVOLI Za ljubitelje neobičnog

Zanimljivim malim crossoverom Ssangyong pokušava snažnije doprijeti do europskih kupaca

Koncept XIV, koji je na posljednjem Pariškom salonu najavio ulazak korejskog Ssangyonga u sve popularniju klasu malih crossovera, dobio je ovih dana serijsku izvedbu. Novitet se zove Tivoli, razvijan je gotovo četiri godine u suradnji s indijskom Mahindrom, a na europsko tržište dolazi u ljeto.

Izgleda pomalo neobično, ali i simpatično, a dužinom od 4,2 metra i osovinskim razmakom od 2,6 metara daje naslutiti da ulazi u klasu Capturea, Peugeota 2008, Jukea, Mokke… Korejci najavljuju iznimnu prostranost u karoseriji na kojoj prevladavaju pravilne površine, kao i rekordan broj pretinaca. I prtljažnik obujma 423 litre pritom je dostojan klase više.

Tivoli će europskim kupcima najzanimljiviji biti s 1,6-litrenim dizelašem (126 KS), premda će se nuditi i 1,6-litreni benzinac (132 KS). Mjenjači, ručni i automatski (japanski Aisin), imaju šest stupnjeva, a pogon može biti prednji ili 4x4.

Simpatičan crossover vozi na stražnjem polukrutom ovjesu te kotačima od 16 ili 18 cola, a zanimljivo je da će imati opciju podešavanja tvrdoće i izravnosti upravljača u tri razine – Normal, Comfort i Sport. Oprema će biti sukladna trendovima i onime što nudi konkurencija, pa će vozači moći uživati u multimedijskom uređaju s navigacijom i 7-inčnim dodirnim zaslonom, parkirnoj kameri, diodnim svjetlima… Sedam zračnih jastuka dolazi u seriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:11