‘PLATI PA PIPAJ‘

Salon naplaćuje razgledavanje polovnih auta 15 eura: ‘Nemamo vremena za one koji dosađuju‘

Mudar potez ili budalaština, još se ne zna, no ako čovjek stoji iza svojih riječi dajemo mu za pravo za jednu ovakvu "inovaciju"

Autohaus Ulzburg

 Screenshot

Jedan trgovac rabljenima je uveo neuobičajenu praksu za kupce prilikom razgledavanja i probnih vožnji modela koje ima u ponudi.

Naime, Auto kuća Ulzburg koja trguje rabljenim automobilima smještana u njemačkom Henstedt-Ulzburgu (Schleswig-Holstein) naplaćuje 15 eura samo za razgledavanje.

Dakle, čim netko želi sjesti u automobil, vlasnik Christos Stambolidis mu preda ključ, a zainteresirana stranka mu iznos mora platiti unaprijed, piše portal fenix-magazin.de.

image

Autohaus Ulzburg

Screenshot

Probna vožnja još je i skuplja: za to Stambolidis uzima 35 eura. U oba slučaja iznos će se odbiti od dogovorene cijene u slučaju kupnje automobila.

Na internetu se kupci u recenzijama žale na njegov postupak: “Apsolutno loše, isprva nisam vjerovao recenzijama!", stoji u jednom komentaru. Priča se brzo proširila tako da je reporter njemačkog magazina Bild odlučio posjetiti salon u ulozi kupca.

"Auto kuća se nalazi u modernoj zgradi, ispred je uređeno dvorište, sve jako čisto i uredno", napisao je, a kad se našao u salonu rekao je da ga zanima BMW 120i kabriolet.

Vlasnik Stambolidis prijateljski ga je pozdravio, te mu objasnio "povijest“ automobila.

image

Autohaus Ulzburg

Screenshot

"Auto je deset godina star, prešao je niti 100.000 kilometara, ima nove gume i kočnice, odrađen je tehnički pregled i košta 11.900 eura. Pripadao je obitelji kojoj je trebalo više prostora u garaži", naglasio je "kupcu".

Kada je reporter upitao može li sjesti u auto, vlasnik je rekao: "Da, ali to će vas također koštati. Tako piše na internetu i na ploči pored pulta, a da ste nazvali unaprijed, isto bismo vam rekli.”

No za takav pristup Stambolidis ima dobar razlog, naime, rekao je da se ne želi obogatiti na brzinu trgovinom rabljenima, kako su njegova vozila u vrhunskom stanju i provjerena, da se kod njega neće kupiti "mačak u vreći", da vozila imaju jamstvo koje on osobno potpisuje te da su vozila iz ponude njegova salona najpovoljnija u krugu 200 kilometra.

image

Autohaus Ulzburg

Screenshot

Prema tome, naplatu razgledavanja i probne vožnje je uveo kako bi otresao namjernike koji bi mu oduzeli vrijeme pa mu rekli da u nekom drugom salonu ima isti takav auto ali jeftiniji. Na takve, rekao je ne želi gubiti živce.

Treba imati na umu da je potražnja za dobrim rabljenim autima u njemačkoj iznimno visoka, da su cijene skočile, a je li Stambolidis povukao mudar potez ili je riječ o hiru, još se nije pokazalo, no ako čovjek stoji iza svojih riječi dajemo mu za pravo za jedan takav neuobičajeni potez...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:21