druker do drukera

S novom aplikacijom za smartfone moći ćete kamerom bilježiti i slati policije druge vozače prekršitelje

Besplatna aplikacija dashcamUK vozačima omogućuje da policiji dostave dokaze o 21 različitih prekršaja u vožnji drugih vozača

Snimanje smartfonom iz auta, ilustracija

 Profimedia

Nova besplatna aplikacija koja pametne telefone pretvara u kamere uskoro bi mogla biti dovoljno napredna da prati druge vozače zbog prebrze vožnje. Besplatna aplikacija dashcamUK vozačima omogućuje da policiji dostave dokaze o 21 različitih prekršaja u vožnji.

Može zabilježiti prijestupe uključujući prolazak kroz crveno svjetlo i korištenje mobilnog telefona tijekom vožnje. Aplikacija, koja je lansirana u svibnju, možda će tek biti razvijena s mogućnošću praćenja prekoračenja brzine, izvještava The Times.

Samo oko četvrtina od 33 milijuna vozača u Velikoj Britaniji ima kameru instaliranu na instrument ploču svojih automobila, dok gotovo svi imaju mobilni telefon, što znači da aplikacija ima potencijal radikalno povećati broj prijava prometnih prekršaja.

image

Snimanje smartfonom iz auta, ilustracija

Profimedia

James Gibson, izvršni direktor Road Safety GB-a, rekao je: „Ako vozači vjeruju da ih drugi promatraju, nadamo se da će voziti na pravi način“. Kreator aplikacije Oleksiy Afonin, rekao je da se snimka može poslati službenom policijskom videoportalu za manje od minute i da je daleko jednostavnija od korištenja tradicionalne kamere.

Afonin je održao je niz ranih sastanaka s Nacionalnim vijećem načelnika policije dok je smišljao aplikaciju. Kao rezultat toga, uključuje niz preporučenih značajki kako bi se osiguralo da se video dokazi mogu koristiti na sudu.

Oni koji koriste aplikaciju tijekom vožnje neće biti suočeni s rizikom korištenja mobilnog telefona za volanom, jer će jednostavno morati dodirnuti početni zaslon kako bi snimili prekršaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:41