KHODRO TARA

Rusi preboljeli Škodu i VW: Vozit će niskobudžetnu limuzinu iz Irana

Low-budget limuzina pod imenom Tara nastala je na bazi ekonomičnog Peugeota 301

Khodro Tara

 Facebook/IronHorse/Khodro

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, brojni renomirani svjetski proizvođači automobila napustili su Rusiju. Na egzodus zapadnih marki nadovezali su se očajni prodajni rezultati s tamošnjeg tržišta gdje je situacija toliko loša da je i Lada zabilježila pad prodaje od 78 posto.

No, razvoj situacije za Ruse nije zabrinjavajuć, oni su upravo pronašli novu limuzinu iz Irana koja bi trebala nadomjestiti niskobudžetne europske limuzine.

Najveći proizvođač automobila u Iranu Khodro, u Rusiji će početkom iduće godine kupcima ponuditi low-budget limuzinu pod imenom Tara koja je nastala na bazi Peugeota 301.

image

Khodro Tara

Facebook/IronHorse/Khodro

U usporedbi s baznom izvedbom koja se prodaje na iranskom tržištu, Khodro će dodati niz dodatnih značajki za rusko tržište. Uz dva zračna jastuka, klima uređaj, prednja LED svjetla i grijana sjedala, Tara će dolaziti s aluminijskim naplatcima, multimedijom i parkirnim senzorima.

Za pogon brine 1,6-litreni benzinac sa 115 KS, a snaga se putem automataskog mjenjača prenosi na prednje kotače.

Kako navode mediji, Mehdi Khatibi, generalni direktor Iran Khodro, otkrio je da planiraju prodati najmanje ‘nekoliko desetaka tisuća vozila godišnje na ruskom tržištu‘.

image

Khodro Tara

Facebook/IronHorse/Khodro

Iako cijena Tare još nije poznata, Khodro navodi da će biti povoljnija od trenutno nedostupnih europskih limuzina sa značkom Renaulta, Škode i Volkswagena, kao i od korejskih limuzina Solaris i Rio (Hyundai i Kia).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:57