Zvijezde za zvijezdu

Roger Federer se povukao iz tenisa, a u karijeri je napunio garažu nizom, uglavnom Mercedesa

Mnogi od njih su Mercedesi, jer mu je njemački proizvođač automobila jedan od glavnih sponzora

Kolekcija automobila Rogera Federera

 Profimedia; Mercedes-Benz

Roger Federer je upravo najavio povlačenje iz profesionalnog tenisa, aktivnosti koja mu je omogućila da u svojoj garaži nakupi niz modela za kojima bi svatko uzdisao. Mnogi od njih su Mercedesi, jer mu njemački proizvođač automobila jedan od glavnih sponzora. Na ovom popisu okupili smo najupečatljivije.

1. Mercedes SLS AMG

image

Mercedes-Benz SLS 63 AMG

Mercedes-Benz

Među svim automobilima Rogera Federera, SLS AMG je onaj koji privlači najviše pozornosti. Švicarac si je priuštio čak dva primjerka, poznatog po vratima koja se otvaraju poput galebljih krila.

Bila je to moderna reinterpretacija klasičnog modela, a ima atmosferski 6,2-litreni V8 motor koji može isporučiti više od 570 konjskih snaga. Viđen je nekoliko puta kako vozi kabriolet, a također i još jedan crveni coupe.

2. Range Rover SVR

image

Range Rover SVR

Range Rover

Ovaj Land Rover je jedini model u Federerovoj kolekciji automobila koji nije Mercedes. Normalno, jer je njemačka firma službeni sponzor švicarskog tenisača. Nije ni čudno je da je "izdao" zvijezdu ovim impresivnim engleskim modelom, koliko elegantnim, toliko i sportskim.

Prisjetimo se, SVR verzija koristi V8 benzinski motor s kompresorom koji isporučuje oko 575 KS. Riječ je o savršenom spoju sporta, dinamike i prostora za putovanje s obitelji.

3. Mercedes-AMG GLE Coupé 63 S

image

Mercedes-AMG GLE Coupé 63 S

Mercedes-Benz

Još jedan SUV koji se može pronaći u Federerovoj garaži je Mercedes GLE Coupe. Federer si je priuštio najsnažniju varijantu, a osim toga, s coupe karoserijom, čini se da tenisač voli sve što je sportsko. 63 S varijanta koristi 4,0-litreni V8 biturbo od 600 KS i pogon na sva četiri kotača.

4. Mercedes-AMG GT S

image

Mercedes-AMG GT S

Mercedes-Benz

Evo još jednog vrhunskog sportskog automobila. Ništa više ni manje nego Mercedes AMG GT-S, jedna od najradikalnijih verzija ovog coupe superautomobila. Ispod poklopca motora krije se prekrasni 4,0-litreni V8 čija snaga prelazi 500 KS. GT-S je također automobil dvojnog karaktera - učinkovit je na trkaćoj stazi, a i dovoljno je udoban za svakodnevnu upotrebu.

5. Mercedes-AMG G 63

image

Mercedes-AMG G 63

Mercedes-Benz

G-Klasa jedan je od najboljih SUV vozila u povijesti - automobil koji može ići bilo kuda zahvaljujući svojim vrhunskim off-road karakteristikama, iako je AMG-ova varijanta mnogo više dizajnirana za asfalt. Najnovija generacija modela ima gotovo 600 KS, a to znači da se, iako je prilično glomazno i teško vozilo, kreće vrlo slobodno na cesti.

6. Mercedes CLS

image

Mercedes CLS

Mercedes-Benz

Mercedes CLS jedan je od onih automobila za koje znate da gutaju kilometre uz maksimalnu udobnost, a koji s obzirom na prostor može poslužiti i za obiteljska putovanja. Uz to ima i veliki prtljažnik te atraktivni dizajn.

Istina je da su SUV-ovi po prodaji potukli tradicionalne limuzine, ali ovo je jedan od bezbrojnih primjera koliko neke dobro prolaze za određene namjene. Federer vozi verziju 450, s motorom čija snaga prelazi 350 KS.

7. Mercedes SL 55 AMG

image

Mercedes SL 55 AMG

Mercedes-Benz

Ovaj popis završavamo s još jednim Mercedesovim sportskim automobilom. U ovom slučaju riječ je o SL 55 AMG-u, automobilu koji je već star, ali je postao jedan od najhvaljenijih modela tvrtke posljednjih godina.

I to nije bez razloga, budući da njegov V8 koji snagu šalje na stražnje kotače pruža nezaboravno analogno iskustvo. Ne bi nas iznenadilo da ga Roger, sada kada ima viška vremena, jednog dana odvede na neku planinsku rutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:12