Struja preuzima

Rekordna godina za BMW M, ali je benzin u drugom planu: Najprodavniji model električni i4 M50!

Odjel M pokrenut je činjenicom da je 2022. obilježio svoju 50. godišnjicu, što mu je dalo priliku za proizvodnju posebnih izdanja

BMW i4 M50

 BMW M

BMW M GmbH objavio je da su u 2022. godini prodali više vozila nego bilo koje godine prije. Štoviše, budućnost marke izgleda sigurno, jer je njen lider u prodaji bilo električno vozilo.

“Najprodavaniji BMW M automobil 2022. potpuno je električni BMW i4 M50,” kaže Timo Resch, voditelj odjela za kupce, brend i prodaju u BMW M GmbH. “Za nas je ovo jasan signal da je jedinstveni M osjećaj stigao u svijet elektrificiranih vozila.”

image

BMW i4 M50

BMW M

Potpuno električnu limuzinu pokreću motori na prednjoj i stražnjoj osovini koji zajedno proizvode 544 KS (400 kW). Uz veliku snagu, M ovjes je podešen da bude dinamičan, agilan i precizan, kažu u tvrtki. i4 M50 pomogao je voditi odjel visokih performansi u njegovu najbolju godinu svih vremena. BMW M GmbH prodao je 177.257 vozila u 2022. godini, što je 8,4 posto više nego što je uspio u 2021. godini.

image

BMW i4 M50

BMW M

Odjel M pokrenut je činjenicom da je 2022. obilježio svoju 50. godišnjicu, što mu je dalo priliku za proizvodnju posebnih izdanja. To je značilo da je godina također bila važna za njegova vozila s unutarnjim izgaranjem. Marka je u proteklih 12 mjeseci predstavila i M2, sa svojim ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, i M3 Touring, koji dodaje stupanj praktičnosti legendi.

image

BMW i4 M50

BMW M

“Entuzijazam M zajednice za emocionalno snažne performanse na cesti i na trkaćoj stazi vodio nas je kroz cijelu obljetničku godinu,” kaže Franciscus van Meel, predsjednik Upravnog odbora BMW M GmbH. “To je također izraženo u novom prodajnom rekordu za BMW M automobile, što nam daje pozitivne izglede za 2023".

image

BMW i4 M50

BMW M

Amerikanci su bili najvatreniji kupci marke, a entuzijasti u Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu bili su drugi i treći najrevniji kupci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:54