DA POSIJEDIŠ...

Rekorder: Tko sada u salonu naruči novog japanskog terenca čekat će isporuku čak 1460 dana!

Iz kompanije su potvrdili informaciju i ispričali se kupcima na internet stranici modela zbog dugog čekanja

Toyota Land Cruiser

 Toyota

Prošle godine se "šuškalo" da je Toyota imala toliko narudžbi za novi Land Cruiser da se na isporuku čeka četiri godine zbog iznimnog interesa diljem planete.

Sada je japanski proizvođač potvrdio tu informaciju te je na japansku internet stranicu modela postavio obavijest s isprikom.

"Hvala što se odlučili za naše vozilo. Land Cruiser je vrlo dobro primljen u Japanu i diljem svijeta, pa se iskreno ispričavamo što će trebati dosta vremena za isporuku vašeg primjerka Land Cruisera nakon narudžbe. Iskreno se ispričavamo zbog toga. Ako naručite sada, vrijeme isporuke može biti do četiri godine. Dat ćemo sve od sebe da skratimo vrijeme isporuke za naše kupce. Cijenimo vaše razumijevanje po ovom pitanju", stoji u obavijesti.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

U roku od samo nekoliko mjeseci od lansiranja novog Land Cruisera prošle godine, Toyota je već izvijestila da je potražnja tolika da će vrijeme čekanja biti oko godinu dana.

Sada ispada da je i taj rok bio preoptimističan jer očigledno tada u jednadžbu nisu stavili aktualan problem s nedostatkom poluvodiča te slomom opskrbnih lanaca u autoindustriji.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

A što je najbolje, novi Land Cruiser se zasad uopće ni ne nudi na polovici svjetskih tržišta: u SAD i Europi još je u prodaji dosadašnji model za razliku od zemalja poput Japana, Rusije, Australije ili područja Bliskog istoka gdje je već nekoliko mjeseci u ponudi. S obzirom na sve, čini se da se Toyota neće ni žuriti kako bi svugdje ponudila najnoviju generaciju svog kultnog terenca...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:17