PREMIJERA

Redizajnirana Lexusova velika limuzina. Ima naprednije tehnologije i drugačiju unutrašnjost

I središnja konzola automobila je prerađena, a najvažnija novost je da na njoj više nema Touchpada, rješenja od kojeg Lexus odustaje

2023. Lexus ES

 Lexus

Lexus je temeljito redizajnirao svoju limuzinu više srednje klase. Iako izvana nisu vidljive neke promjene, unutrašnjost je temeljito promijenjena, a auto je dobio i neka nova tehnička rješenja kako bi doživljaj unutrašnjosti i komfor digli na višu razinu.

image

2023. Lexus ES

Lexus

ES je tako dobio novi infotainment sustav koji nudi više funkcija, radi brže te se njime upravlja mnogo intuitivnije. Tu je i nova online navigacija, poboljšano prepoznavanje glasovnih naredbi i bežični Apple Car Play sustav. Navigacija sada u realnom vremenu donosi sve informacije o stanju na cestama, a glasovne naredbe koje se aktiviraju s "Hey Lexus" razumiju manje formalne komande, poput "hladno mi je".

image

2023. Lexus ES

Lexus

Poboljšan je i modul za prijenos podataka te ES sada može koristiti sustav e-Care za daljinsku dijagnostiku vozila i aplikaciju za mobilne telefone Lexus Link pomoću koje se na daljinu može upravljati nekim funkcijama automobila.

image

2023. Lexus ES

Lexus

Središnja konzola automobila je prerađena, a najvažnija novost je da na njoj više nema Touchpada, ne previše praktičnog rješenja od kojeg Lexus sada odustaje. Umjesto toga infotainmentom se upravlja dodirnim zaslonom.

image

2023. Lexus ES

Lexus

Novost je i promijenjeni opcionalni ES F Sport Design paket opreme koji donosi specijalne naplatke od 19 cola, druge ukrase i F Sport Design oznake na automobilu. Što se tiče pogona nema nekih promjena. Model će se u Hrvatskoj i dalje nuditi samo kao hibridna verzija ES 300h koja kombinira 2,5-litreni benzinski i jedan električni motor. Snaga sustava je 218 KS.

image

2023. Lexus ES

Lexus

Proizvodnja redizajniranog ES-a počet će tijekom kolovoza, a cijene Lexus nije naveo. Aktualni model u Hrvatskoj trenutno košta od 458.300 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:47