OPTIMISTIČNO

Ranije od plana: BMW smatra da će već prije 2030. godine 50 posto njihove prodaje biti električni modeli

Proizvođač automobila također očekuje da će četvrtina vozila biti potpuno električna do 2025. godine

BMW i4 M50

 BMW

BMW je jedan od proizvođača automobila koji se zalaže za izuzeće e-goriva kako bi produžio životni vijek tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem i također priprema vozila na vodik za prodaju do sredine ovog desetljeća, ali to ne znači da odustaje od svoje predanosti električnim automobilima.

image

BMW i4 M50

BMW

Upravo suprotno. Proizvođač automobila sada kaže da će postići cilj da polovica njegove prodaje bude električna i prije 2030. godine.

BMW procjenjuje da će električna vozila činiti 15 posto prodaje ove godine, a to će porasti na 20 posto u 2024. i 25 posto u 2025.

image

BMW XM

BMW

Ta najava dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je BMW objavio podatke o prodaji za 2022., brojke koje su otkrile da se prodaja potpuno električnih modela BMW i Mini udvostručila prošle godine unatoč proizvodnim izazovima predstavljenim u obliku ograničenja opskrbe zbog nestašice čipova i rata u Ukrajini.

image

BMW XM

BMW

Za razliku od svog rivala Audija, BMW nije postavio vrijeme kada će njegova vozila s oznakom BMW potpuno napustiti motore s izgaranjem, ali je obećao da će Mini i Rolls Royce postati isključivo električne marke 2030. godine, pet godina prije nego što dođe do moguće efektivne zabrane prodaje novih automobila s unutarnjim izgaranjem u Europi, Kaliforniji i brojnim drugim državama.

image

BMW i7

BMW

Europska provedba propisa o nultim emisijama za nove automobile počevši od 2035. izgledala je kao gotova stvar, ali je u opasnosti da se od nje odustane zbog Njemačke, koja je ušla u savez s nekoliko drugih država i odbija potpisati direktivu. Njemačka i Italija zabrinuti su zbog utjecaja koji bi veleprodajni prijelaz na električna vozila mogao imati na automobilsku industriju koja je glavni igrač u gospodarstvima obiju zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:50