AKTUALNO

Premijera u SAD: Rimac Nevera će bit će predstavljena na Tjednu automobila u Montereyu

Dvije proizvodne Nevere bit će izložene na zelenilu Quail Lodgea u Carmel Valleyu tijekom Monterey Car Weeka

Rimac Nevera

 Bugatti Rimac

Od svih tvrtki za proizvodnju električnih automobila koje daju hrabra obećanja, vrlo malo ih na kraju i ostvari. Rimac je sa svojom Neverom jedan od njih.

Sada, nekih pet godina nakon što je Rimac Concept_One pušten u prodaju, par serijskih Nevera imat će svoj debi u SAD-u na The Quail, auto okupljanju u Carmel Valleyju u Kaliforniji. Podsjetimo, njihov boravak u Kaliforniji nažalost zasad je obilježila prometna nezgoda s motociklom u kojoj je jedna Nevera oštećenja straga.

image

Rimac Nevera

Bugatti Rimac

Tijekom planiranja i proizvodnje Rimac je napravio 18 prototipova. Ti su automobili podvrgnuti 45 različitih fizičkih testova sudara kako bi se osiguralo da će gotovi proizvodni automobil biti homologiran za sva glavna tržišta, uključujući SAD. Od tih originalnih 18 automobila, 11 je potpuno uništeno u procesu. Te se žrtve sada isplate jer će američki kupci moći posjedovati i voziti Neveru u SAD-u.

image

Rimac Nevera

Bugatti Rimac

Dvije proizvodne Nevere bit će izložene na zelenilu Quail Lodgea u Carmel Valleyu tijekom Monterey Car Weeka. Rimac je sada potvrdio da je stvorio mrežu od 10 prodajnih partnera diljem zemlje kako bi zadovoljio potrebe kupaca, uključujući prodaju i servis. Mate Rimac pohvalio je uspjeh osvrćući se na kratku povijest svoje tvrtke.

image

Rimac Nevera

Bugatti Rimac

“Godinama dolazimo na Tjedan automobila u Montereyu, izlažući naš prvi automobil – Concept_One – a zatim postupni razvoj C_Twoa u njegov konačni proizvodni oblik kao Nevera. Ovogodišnji nastup u The Quail nedvojbeno je naš najznačajniji dosad; najjasniji pokazatelj da su sva obećanja koja smo dali u pet godina razvoja ispunjena i premašena; prvi potpuno električni hiperautomobil na svijetu – i serijski automobil s najbržim ubrzanjem – sada je spreman za isporuku kupcima diljem svijeta".

image

Rimac Nevera

Bugatti Rimac

"Ovo je također prva godina i z našu zajedničku tvrtku Bugatti Rimac koja pokazuje zašto je najbolja tvrtka za hiperautomobile na svijetu, a Neveri će se na travnjacima Quail Lodgea pridružiti novi Bugatti".

image

Rimac Nevera

Bugatti Rimac

Nakon Monterey Car Weeka, jedna od Nevera će ići na opsežnu turneju po Sjedinjenim Državama kako bi fanovi i potencijalni kupci mogli izbliza vidjeti potpuno električni hiperautomobil.

Ta turneja trajat će do kraja ove godine iako konkretne lokacije još nisu objavljene. Druga Nevera vratit će se u Europu radi dodatnih aktivnosti, uključujući događaj Supercar Owners’ Circle drive u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:22