puno novosti

Poznati planovi Alfa Romea za Stelvio i Giuliju: Evo kada dolaze nasljednici

Nova Giulia i Stelvio koristit će STLA Large platformu za električna vozila, ali i za hibridne pogone

Alfa 33 Stradale, ilustracija

 Alfa Romeo

U posljednjem osvježavanju modela Stelvio i Giulia kao zalog za budućnost, sada dolaze informacije da nas u sljedećih nekoliko godina očekuju značajne novosti od talijanske marke. S modelom Milano na čelu, prvim potpuno električnim automobilom marke, koji će biti predstavljen ove godine, Alfa Romeo se sprema za lansiranje novog Stelvija u drugoj polovici 2025., a novu Giuliju možemo očekivati na početku 2026. godine. Što se tiče dizajna nosit će dizajnerske elemente 2023. godine predstavljene maloserijske Alfe 33 Stradale, doznaje portal Motor1.

image

Alfa Milano maskirani prototip

Alfa Romeo

Ova dva modela, proizvedena u srcu Italije, u Cassinu, odražavaju težnju Alfe Romeo prema izvrsnosti i inovacijama. Podržani "Made in Italy" pečatom, Stelvio i Giulia razvijeni su na naprednoj STLA Large platformi (poput novog Dodge Chargera), prateći Stellantisovu "multi-energy" strategiju koja uključuje razvoj kako čisto električnih, tako i hibridnih verzija.

Nije tajna da se Alfa Romeo suočava s pozitivnim promjenama, s rastom svjetske prodaje za 30 posto u 2023. godini u odnosu na prethodnu, zahvaljujući jasno postavljenim ciljevima i fokusu na stabilnost i kvalitetu. Jean-Philippe Imparato, izvršni direktor marke, naglasio je važnost discipline i brzine u implementaciji strategija koje su ključne za održavanje konkurentnosti na brzo mijenjajućem tržištu.

image

Alfa Milano, najava

Alfa Romeo

Alfa Romeo, s Imparatom na čelu, ne samo da teži proširenju svoje globalne prisutnosti već i održavanju sportskog duha i talijanskog identiteta fokusirajući se na vrijednost umjesto na volumen.

Što se tiče budućih modela, Milano je tek početak priče o elektrifikaciji. Nova Giulia i Stelvio koristit će STLA Large platformu, specijaliziranu za električna vozila, ali s mogućnošću podrške i drugim pogonima. Očekuju nas impresivni dosezi i performanse, uz vizualni identitet koji će oživjeti naslijeđe legendarnog modela 33 Stradale, najavljuju.

Pored toga, Imparato razmišlja o proširenju ponude SUV-a u segmentu E, te o budućnosti modela poput Alfa Romeo Spidera, ističući ekonomske izazove manjih sportskih automobila, ali ne isključujući mogućnost njihove pojave na srednjoročnoj platformi.

image

Alfa 33 Stradale

Alfa Romeo

S ovim ambicioznim planovima, Alfa Romeo ne samo da potvrđuje svoje mjesto u svijetu automobila već i utire put prema elektrificiranoj, inovativnoj i stilski izražajnoj budućnosti, dok istovremeno njeguje bogato naslijeđe i talijansku strast prema automobilizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 18:59