SAMO STRUJA

Pooštravanja propisa o emisijama: Manji auti s unutarnjim izgaranjem imaju upitnu budućnost

Novo izvješće Autocara sugerira da bi budućnost BMW-ovih malih modela s prednjim pogonom mogla biti ugrožena

2019. BMW X1

 BMW

Mnogi proizvođači automobila najavili su hrabre planove oko elektrifikacije svojih linija na potpuno električne, dok neki idu prema kombinaciji potpuno električnih i hibrida. Međutim, neće svaki tip automobil preživjeti tu tranziciju.

image

2019. BMW X1

BMW

Novo izvješće Autocara sugerira da bi budućnost BMW-ovih malih modela s prednjim pogonom mogla biti ugrožena kako se industrija mijenja. Naime, prema izvoru iz kompanije, arhitektura UKL-a koju koristi nekoliko modela BMW Grupe, uključujući Mini i BMW X1 sljedeće generacije, neće lako prihvatiti veće hibridne pogonske sklopove, što bi mogao biti problem ako BMW želi nastaviti nuditi te modele na europskom tržištu.

image

2019. BMW X1

BMW

Osim toga, druga prepreka s kojom se platforma suočava je obujam prodaje, odnosno nedostatak istog. BMW-ovi mali automobili se ne prodaju dobro u Sjedinjenim Državama, iako su male limuzine popularne u Kini.

Ako bi BMW odustao od svojih malih vozila, prepustio bi vitalno tržište svojim suparnicima i to možda neće biti područje u kojem se tvrtka želi povući.

image

2019. BMW X1

BMW

Još jedna potencijalna bolna točka za platformu su europski sve stroži propisi o emisijama, zbog kojih bi proizvođači automobila morali ugraditi veće katalizatore kako bi smanjili zagađenje.

To je samo još jedna potencijalna prepreka s kojom bi se BMW-ovi inženjeri i dizajneri mogli boriti kada planiraju buduće modele temeljene na UKL platformi.

image

2019. BMW X1

BMW

Planeri automobilskih proizvoda moraju predvidjeti budućnost, što je teško učiniti. Tehnologija baterije i punjenja se svake godine poboljšava.

Očekuje se da će X1 sljedeće generacije stići s blagim hibridnim benzinskim i dizelskim motorima i opcijom plug-in hibrida, tako da je elektrifikacija platforme moguća, ali možda neće biti dovoljno prilagodljiva da bi opravdala troškove dok BMW prelazi na potpuno električne automobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:10