OSTALI U ČUDU

Policija zaustavila napušenog vozača: ‘Ne možete mi ništa, imam diplomatski imunitet‘

Vozač je policiji pokazao dokumente nepostojeće države Republic of Errant Menda Lerenda

Španjolska policija (ilustracija), desno gore: dokumenti samoproglašene države

 JesúS HellíN/Zuma Press/Profimedia

Zbog čudnog ponašanja na cesti i pričanja na mobitel u vožnji, španjolska policija zaustavila je 28-godišnjeg vozača iz malog gradića Logronoa na sjeveru zemlje.

Vozač je u startu odbio pokazati dokumente, no nakon par minuta žučne rasprave, ipak se 'smilovao'. Policiji je pokazao dokumente nepostojeće države 'Republic of Errant Menda Lerenda'.

image

Dokumenti samoproglašene države Republic of Errant Menda Lerenda

Guardia Civil/Twitter

Na policijsko inzistiranje da im pokaže prave dokumente, vozač se nasmijao i pozvao na diplomatski imunitet te države.

Situacija je eskalirala kada je vozač krenuo vrijeđati policijske službenike jer ne žele uvažiti njegov diplomatski status, nego inzistiraju na 'pravim dokumentima'.

Kako navode španjolski mediji, pretresom automobila pronađena je droga, a vozač je bio pozitivan na THC. Nakon testa, muškarac je priznao da je pojeo kolač od marihuane.

Na licu mjesta oduzeta mu je 'prava' vozačka dozvola i izrečena kazna od 2000 eura.

Policija ga tereti za davanje lažnih podataka, pružanje otpora, vožnju pod utjecajem narkotika te razgovor na mobitel u vožnji.

Što se tiče države Republic of Errant Menda Lerenda, radi se o samoproglašenoj zemlji čiji se teritorij proteže na 'jedinstveni, ekskluzivni i nezamjenjivi prostor koji njihovi državljani zauzimaju u svakom trenutku'.

'Državljanstvo' nije besplatno, jer tko želi nabaviti dokumente ove države mora platiti 76 eura za izdavanje osobne iskaznice, registraciju u datoteke i međunarodnu dostavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:31