KAKAV ULOV!

Policija se pohvalila fotografijama 35 ukradenih skupih auta vrijednih 2,3 milijuna dolara

Kalifornijska policija pronašla je veliku količinu ukradenih auta - Bentleye, Corvette, Aston Martine i brojna druga luksuzna vozila

Ukradeni automobili

 California Highway Patrol

Krađa automobila vrlo je učestao zločin jer FBI procjenjuje da je 2019. u Sjedinjenim Državama ukradeno 721.885 motornih vozila. Međutim, slučaj u Kaliforniji podiže obrve jer su vlasti pronašle otprilike 35 luksuznih vozila koja su bila “na prijevaru kupljena od lokalnih zastupnika”.

Prema Kalifornijskoj policiji autocesta, racija je uslijedila nakon dvomjesečne istrage krađe "velike količine luksuznih vozila". Vlasti nisu ulazile u mnogo pojedinosti, ali su primijetile da je nalog za pretragu uručen u dolini San Fernando prošlog tjedna i da je to dovelo do pronalaska više ukradenih vozila, uključujući Aston Martina Vantagea, Bentleyja Continentala GT i Corvette C8.

Fotografije također prikazuju neke Mercedesove crossovere i BMW Serije 8 Coupe. Kalifornijska policija nije objavila cijeli popis, ali je nadodala da pronađena vozila uključuju marke kao što su Jaguar, Land Rover, Lexus i Porsche. Također su procijenili da je ukupna vrijednost pronađenih vozila otprilike 2,3 milijuna dolara (15,7 milijuna kuna).

Istraga je u tijeku, no potraga je rezultirala jednim uhićenjem, zapljenom vatrenog oružja i otkrivenom operacijom uzgoja marihuane u zatvorenom prostoru s “više od 400 biljaka”. Kako je policija primijetila, “osumnjičeni za krađu vozila često su uključeni u druga kriminalna ponašanja, uključujući posjedovanje oružja, trgovinu narkoticima i druge nasilne zločine koji utječu na zajednicu.”

Iako su detalji ograničeni, Los Angeles Times izvijestio je da su se vozila nalazila u dvorištu Van Nuysa, a uhićena osoba je 39-godišnji Vage Chavushyan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:37