PSIHOZA U AMERICI

POLICIJA POZVALA GRAĐANE DA NE OSTAVLJAJU TOALETNI PAPIR BEZ NADZORA! Kradu se šleperi s WC papirom, zbog njega se provaljuje u aute, preprodaje se...

 
 Facebook

Amerikanci u krizama često pokazuju plemenite porive, ali često i masovno ludilo koje dovodi do bizarnih pojava i neracionalne kolektivne psihoze društva.

Naime, policijske uprave brojnih gradova i okruga diljem Sjedinjenih Država, sada u vrijeme kada svijetom hara korona virus, imaju posla s kradljivcima, provalnicima te švercerima koji pokušavaju zaraditi na toaletnom papiru.

Putem društvenih mreža i medija dosad smo već mogli vidjeti kako ljudi u brojnim zemljama zahvaćenih virusom, pa tako i kod nas u Hrvatskoj, panično kupuju "tone" WC papira, a taj su fenomen već pojasnili i psiholozi.

Razlog leži u tome što ljudima u nesigurnim vremenima nekakav lažan osjećaj sigurnosti daje gomilanje onog što koriste svaki dan i smatraju neophodnim za funkcioniranje, pa eto, prednost pred vodom, brašnom ili sapunom nekako je za ove zdravstvene krize dobio upravo toaletni papir.

Usto, mnoge upitane osobe odgovorile su da ga kupuju u golemim količinama samo zato što su vidjeli da drugi to rade.

No, očigledno, u Sjedinjenim Državama sve je otišlo "na novu razinu": zbog WC papira su već spremni i na kriminalne radnje (s druge strane, masa Amerikanaca stvara redove ispred trgovina oružjem kako bi se zaštitila od takvih i gorih negativnih pojava, kad situacija u jednom trenutku lako prerasta u kaos).

Od brojnih incidenata vezanim uz to izdvajamo onaj koji se dogodio početkom ovog tjedna u Sjevernoj Karolini kada su zamjenici ureda šerifa okruga Guilford otkrili ukradenu prikolicu od 16 metara s 8 tona toaletnog papira.

Još se pokušava utvrditi jesu li lopovi znali što se nalazi unutra, no sva je prilika da jesu.

Policija u Eugeneu u Oregonu tako istražuje slučaj čovjeka kojem je lopov razbio stražnje staklo vozila kako bi ukrao laptop i osobne stvari, ali i dva paketa toaletnog papira od 30 rola.

Krađa se dogodila tijekom noći, a policija je iskoristila incident kako bi podsjetila vozače da ništa ne ostavljaju u svojim vozilima pa ni toaletni papir.

Nadalje, u državi Michigan policija grada Cantona uhvatila je osobu koja je prodavala toaletni papir uz "gepeka" terenca po 60 dolara za paket s 15 rola i to na parkiralištu trgovine Meijer u kojoj već danima nema toaletnog papira.

Za kraj slučaj iz grada Newporta u državi Oregon gdje policija na svojoj Facebook stranici apelira na građane da ne zovu 911 jer im je ponestalo toaletnog papira i jer ga nemaju gdje kupiti.

U postu na Facebooku, dodali su kako se po tom pitanju može preživjeti i bez njihove pomoći te savjetovali ljude da pribjegnu alternativama poput novina. Naravno, i da poslije toga peru ruke najmanje 20 sekundi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:02