POLA TRŽIŠTA

Plaćaju, ne pitaju: Skoro svaki drugi Mercedes prodan u drugom kvartalu 2022. isporučen u Kinu

Kina ostaje jedno od najvažnijih tržišta marke. Mercedes je prodao 206.800 vozila u zemlji u razdoblju od srpnja do rujna

Mercedes-Benz EQS

 Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je isporučio 520.100 vozila u trećem tromjesečju ove godine, a od toga je značajan dio prodan u Kini.

Prodaja njemačkog proizvođača automobila skočila je 20 posto u ovom tromjesečju koje je završilo u rujnu, popevši se sa 434.800 u trećem tromjesečju 2021. i dovevši ovogodišnji broj do 1.518.200 jedinica.

Ove brojke uključuju prodaju V-klase, T-klase i potpuno električnog EQV-a.

image

Mercedes-Benz EQS SUV

Mercedes-Benz

Kina ostaje jedno od najvažnijih tržišta marke. Mercedes je prodao 206.800 vozila u zemlji u razdoblju od srpnja do rujna, lako nadmašivši Europu gdje je isporučeno 152.700 vozila i Sjevernu Ameriku gdje je prodano 83.200 Mercedesa.

Doista, isporuke u Kini bile su gotovo tri puta veće od 72.400 vozila prodanih u Sjedinjenim Državama tijekom trećeg tromjesečja.

image

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz

Prodaja u Kini naglo je porasla za 37 posto u ovom kvartalu u odnosu na 150.600 jedinica prodanih u istom razdoblju prošle godine. “U izazovnom poslovnom okruženju – prvenstveno definiranom stalnim nedostatkom poluvodiča – i dalje bilježimo snažnu potražnju za Mercedesima što je rezultiralo najjačim ovogodišnjim kvartalom prodaje", rekla je članica Upravnog odbora Mercedes-Benz Grupe, odgovorna za marketing i prodaju novih vozila, Britta Seeger.

image

Prodaja Mercedesa

Mercedes-Benz

“Sa SUV-om EQS i SUV-om EQE, koji slavi svoju premijeru u Parizu 16. listopada, naši kupci mogu odabrati potpuno električno vozilo u svakom segmentu koji nudi Mercedes-Benz. Nudimo izbor od osam potpuno električnih Mercedes-Benz modela – više od bilo koje naše konkurencije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:41