auto umjetnost

Ovo je Project Mondo G: Mercedesovo jednokratno umjetničko djelo dizajnirano za Tjedan mode u Londonu

Nazvana ‘Projekt Mondo G‘, umjetnička instalacija predstavljena je na Moncler reviji koja se održala u Ujedinjenom Kraljevstvu

Mercedes G-Mondo

 Mercedes-Benz; Moncler

Jeste li ikada vidjeli nekoga u bijeloj pufer jakni i pomislili: "Izgledaju poput Michelinove maskote." Netko u Mercedesu mora da jest, jer je njegova posljednja suradnja sa svijetom mode umjetničko djelo koje spaja stil pufer jakne s automobilskim dizajnom.

image

Mercedes G-Mondo

Mercedes-Benz; Moncler

Nazvana "Projekt Mondo G", umjetnička instalacija predstavljena je na Moncler reviji “The Art of Genius” koja se održala tijekom London Fashion Weeka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Konceptualno umjetničko djelo trebalo bi biti neočekivano naklonjeno i Mercedesu i Moncleru, prema Britti Seeger, Mercedesovoj voditeljici marketinga i prodaje.

image

Mercedes G-Mondo

Mercedes-Benz; Moncler

“Vrlo smo uzbuđeni zbog suradnje s Monclerom kako bismo stvorili još jedan "X-factor brend trenutak". Mi u Mercedes-Benzu predani smo angažmanu u kulturi i društvu,” rekla je Seeger. “Naše zajedničko stvaranje s Monclerom nudi neočekivano iskustvo oba brenda. Ova debitantska suradnja s Monclerom otvara nove horizonte i potencijal mogućnosti za više novosti koje uskoro stižu".

image

Mercedes G-Mondo

Mercedes-Benz; Moncler

Tim koji stoji iza projekta Mondo G rekao je da se igra s kontrastima između pravocrtnog dizajna SUV-a i mekog, okruglog dizajna jakne. Mercedes kaže da to stvara "fuziju suprotnosti", koja pretvara G-klasu u skulpturu.

Uz masivne, prošivene kotače i slično prošiveni krov koji preuveličavaju proporcije G-klase, Project Mondo G također ima niz suptilnijih detalja. Tu spadaju patentni zatvarač na krovu, vrlo terenski izdignuti usisnik zraka te patinirana vanjska strana vozila, što ga čini sličnijim pravom terencu.

image

Mercedes G-Mondo

Mercedes-Benz; Moncler

“Dvije snažne luksuzne marke nude izvanredno novo iskustvo spajanjem automobilskog i modnog svijeta ujedinjenog u jednom komadu,” rekao je Gorden Wagener, Mercedesov šef dizajna. "Zbog predimenzionalnog i pretjeranog jezika oblika umjetnost polarizira da postavlja nove impulse i trendove".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:46