OBITELJSKI SUV

Ovo je novi kompaktni hibridni i plug-in hibridni SUV Cupra Terramar koji stiže za dvije godine

Iako nije objavljeno previše detalja, poznato je da model stiže 2024., a linija će uključivati i modele s unutarnjim izgaranjem

2024. Cupra Terramar

 Cupra

Cupra je dala javnosti pogled u svoju budućnost, pokazujući po prvi put SUV Terramar. Hibridni SUV će se proizvoditi u Mađarskoj uz Audi Q3.

Iako nije objavljeno previše detalja, poznato je da model stiže 2024. godine, a njegova linija će uključivati i modele s unutarnjim izgaranjem (vjerojatno blagi hibrid) i plug-in hibridne modele. "Plug-in hibrid dobiva još više opcija", kaže Cupra, obećavajući čisto električni domet od 100 kilometara.

image

2024. Cupra Terramar

Cupra

Marka je također obećala da će se njezin asortiman e-HYBRID usredotočiti na performanse i "suvremeni sportski duh", što god to značilo. Ime je inspirirano trkaćom stazom Sitges-Terramar, koja je otvorena 1923. godine u primorskom gradu u blizini Barcelone i sjedišta Cupre.

Što se tiče dimenzija, crossover će biti dug gotovo 450 cm, slično kao Audi Q3. Model će biti pozicioniran kao kompaktni SUV, a s obzirom na to da će biti duži od Cupre Atece ili Formentora, glavni rival bit će Hyundai Tucson.

image

2024. Cupra Terramar

Cupra

Kao i Q3, Terramar će koristiti modificiranu verziju MQB platforme koja je zamišljena kao osnova za sljedeću generaciju PHEV vozila Volkswagen grupe. Cupra je potvrdila da će ovo biti posljednje vozilo s pogonom s unutarnjim izgaranjem koje će proizvesti.

“Naš novi sportski hibridni SUV savršeno kombinira hrabre proporcije s dugačkom upečatljivom haubom, dok nos morskog psa znači otpornost na prodor i odlučnost u pobjedi,” rekao je Jorge Diez, direktor dizajna Cupre. “Razmišljajući o tome kako će se vozač osjećati, pružamo jedinstveno iskustvo s najnovijom tehnologijom, zahvaljujući konceptu interijera usmjerenom na vozača".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:00