ukupno 588

Ovo je 84 novih lokacija kamera za nadzor brzine, postavljene i na autocestama

Dobar dio već ih je postavljen u posljednjih dva mjeseca, a najviše novih lokacija je na području PU Primorsko-goranske

Kamere za mjerenje brzine, ilustracija

 CROPIX

Prije ljeta, odnosno prije turističke sezone donijeli smo popis svih 468 lokacija na kojima su do tada bila postavljena kućišta za smještaj kamera na nadzor brzine. Kasnije smo u samom vrhuncu sezone donijeli i popis novih više od 40 lokacija na kojima su isto tako postavili kućišta, a u kojima se mogu nalaziti i kamere za nadzor brzine. Ministarstvo unutarnjih poslova s tim novim lokacijama nije stalo već su nastavili s pripremom novih mjestima. U međuvremenu su do kraja rujna kućišta postavljana na 57 novih lokacija, a do kraja godine u planu je postavljanje na još 27 lokacija, piše portal autonet.hr.

Riječ je lokacijama na području 12 Policijskih uprava, a ‘najgore‘ su prošli stanovnici, odnosno vozači na području PU Primorsko-goranske gdje je postavljeno, odnosno bit će postavljeno do kraja godine čak 20 kućišta. Pored same Rijeke i okolice, po jedno kućište uplanirano je i za otoke Cres, Mali Lošinj, Rab kao i dvije za otok Krk. Odmah u blizini, na području PU Istarske već je postavljeno 13 kućišta. Tako je sada potrebno obratiti više pozornosti kad se vozite kroz Rovinj, Tar, Motovun, Buzet, Buje, Potpićan, Plomin, Lupoglav, Čepić polje, Vižinadu, Cvitane te Cerovlje.

image

Kamere za mjerenje brzine, ilustracija

CROPIX

Po devet je novih lokacija je na području PU Sisačko-moslavačke i PU Zadarske, odnosno po osam na području PU Ličko-senjske i PU Dubrovačko-neretvanske. Jednu je dobila PU Splitsko-dalmatinska i to u Makarskoj (na D8, Dubrovačka ulica kod kbr. 29) i PU Vukovarsko-srijemska, i to na nerazvrstanoj cesti Vinkovci-Rokovci kod raskrižja za Lovačko društvo Kunjevci. Još po dvije su dobile PU Koprivničko-križevačka i PU Krapinsko-zagorska. Četiri su na području PU Požeško-slavonske te njih sedam na području PU Šibensko-kninske.

Iako su do sada dva kućišta bila postavljena na zagrebačkoj obilaznici, velika je novost da se sada nekoliko kućišta nalazi na autocesti. Tako je PU Krapinsko-zagorska dobila kućište na autocesti A2, kod mjesta Đurmanec. Najviše ih je na području PU Primorsko-goranske i to na A7 kod Matulja, između čvora Jurdani i tunela Jušići, zatim između tunela Škurinje I. i tunela Katarina, zatim kod Bakra između tunela Burlica i čvora Šmrika te između čvora Sveti Kuzam i čvora Hreljin. Dvije su i lokacije na A6. Tako je jedna prije samog vijadukta Zečeve Drage, te jedna prije same Rijeke, kod Orehovice prije vijadukta Svilno, oba kućišta u smjeru Rijeke.

image

Kamere za mjerenje brzine, ilustracija

CROPIX

Ovaj zadnji val postavljanja znači da ćemo godinu završiti s ukupno 588 lokacija na kojima se nalaze kućišta za smještaj kamera za nadzor brzina. Također, na području čitave Hrvatske tada će na raspolaganju biti ukupno 194 kamere za nadzor brzine, a koje se premještaju iz kućišta u kućište prema internom rasporedu svake od Policijskih uprava. Novost je i da ovaj zadnji val postavljanja kućišta i kamera donosi i novi oblik kućišta, a što smo već pisali tijekom ljeta. Riječ je o crnim kućištima, a koje smo osim na području Zadarske županije uočili i na području Ličko-senjske, ali i Primorsko-goranske te Istarske županije. Pored samog prekoračenja brzine dobra kakvoća kamera znači da se vozači u prekršaju mogu kazniti i za nekorištenje sigurnosnog pojasa odnosno korištenja telefona na nepropisan način. Nadamo se da će i sve lokacije obilježiti znakovima, što za sada nije tako. No, svakako, poštujte prometna pravila pa će i straha biti manje.

Popis svih novih lokacija kamera potražite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 13:26