mogućnost eksplozije?

Otac dovezao sina u bolnicu, nisu ga pustili na parking: ‘Ne možete s električnim autom, parkirajte na livadu‘

Vozač je pokušao reći zaštitaru s kojim je razgovarao da politika bolnice nema smisla, ali nije pušten na parking

Parkiralište bolnice, ilustracija

 Profimedia

Vrlo neugodnu situaciju doživio je otac koji je automobilom dovezao svoje dijete u bolnicu. Naime, Britancu Paulu Freeman-Powellu, vozaču električnog automobila zabranili su ulaz na bolničko parkiralište klinike Alder Hey u Liverpoolu, piše BBC.

Da je ulaz električnim automobilima na jedno od parkirališta zabranjen označeno je na ulazu, a Freeman-Powellu je rečeno da je bolnica zabranila pristup parkiralištu autima na struju dok ne unaprijede sustav gašenja u klinici, zbog opasnosti od eksplozije, te da parkira na obližnju livadu.

Freeman-Powell je rekao za BBC da je pokušao objasniti zaštitaru parkirališta da politika bolnice nema smisla, no, na kraju je rekao da je pristao na parkiranje na livadi jer nije želio da njegov sedmogodišnji sin propusti termin na koji je čekao gotovo pet godina.

BBC je kontaktirao bolnicu Alder Hey te su izdali priopćenje u kojem navode kako su tako postupili prema savjetu Vatrogasne i spasilačke službe okruga Merseyside te da su privremeno ograničili parkiranje električnih vozila na jednom od njihovih manjih parkirališta dok ne unaprijede sustav gašenja. Pretpostavljamo, prema standardima za gašenje električna vozila s obzirom na to da baterije gore specifično i gase se satima ogromnim količinama vode.

Dodali su i da vozači svoja električna vozila još uvijek mogu parkirati na glavnom bolničkom parkiralištu gdje se nalazi i 14 mjesta s punjačima za električna vozila.

Freeman-Powell je na svom profilu mreže X podijelio sliku znaka na ulazu u parkiralište na kojem piše "zabranjeno za električna vozila", a iz nacionalne kampanje FairCharge koja električna vozila želi približiti svim vozačima opisali su potez bolnice kao "dezinformaciju koja pogrešno oblikuje javnu politiku", piše BBC.

image

Zabrana za električne u bolnici

Paul Freeman-Powell X

Premda su već zabilježeni deseci slučajeva samozapaljenja električnih automobila istraživanja osporavaju da se to često događa te navode činjenicu da se automobil na benzin može znatno vjerojatnije zapaliti nego električno vozilo. Usto, u prošlogodišnjem izvješću Švedske civilne agencije za nepredviđene situacije utvrđeno je da je 2022. bilo prosječno 3,8 požara na 100.000 električnih i hibridnih automobila i 68 požara na 100.000 automobila svih vrsta goriva, uključujući i podmetanje požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 23:38