POSLJEDNJI POZDRAV

Ostaje nafta! I iduću generaciju Audija A4 pokretat će benzinski i dizelski motori

Hoffman navodi kako će posljednji Audijevi benzinski i dizelski motori biti najbolji do sada, uz mnogo više elektrifikacije
2019 Audi A4
 Audi

O sljedećoj generaciji Audija A4 nismo čuli od 2019. godine kada je kružila glasina da Audi razmišlja o prelasku s MLB platforme s uzdužno postavljenim motorima na sveprisutni MQB Audija A3. Taj potez navodno bi Audiju uštedio oko milijardu eura, ali kasnije je odbačen. Sada je to službeno – šef tehničkog razvoja Oliver Hoffman izjavio je kako se A4 drži MLB-a.

image
2019 Audi A4
Audi

Hoffman je najavio kako će najnovijeg A4 pokretati sljedeća generacija motora s unutarnjim izgaranjem. Ako u obzir uzmemo i izjavu Audijevog direktora Markusa Duesmanna kako je razvoj motora s unutarnjim izgaranjem završio, to bi značilo da je riječ o posljednjim izvedbama unutarnjeg izgaranja iz Ingolstadta.

image
2019 Audi A4
Audi

Novi A4 stići će sredinom ovog desetljeća. ‘Neke modele ćemo lansirati puno ranije od 2025.‘, rekao je Hoffman, vjerojatno misleći na A6, kao i da će dvije limuzine biti dostupne mnogo ranije od Audijevog prelaska na struju.

image
2019 Audi A4
Audi

Hoffman navodi kako će posljednji Audijevi benzinski i dizelski motori biti najbolji do sada, dodajući da će pogonski sklopovi uključivati ‘zasigurno više elektrifikacije kako bi se zadovoljili određeni kriteriji‘. Možemo očekivati nadograđeni 48-voltni blagi hibridni sustav za osnovne modele te veći paket stražnjih baterija za plug-in hibridnu varijantu.

image
2019 Audi A4
Audi

Mogućnost potpuno električnog A4 nije isključena, ali ne i na MLB platformi što bi značio kompromis u smislu ‘pakiranja‘. Ako ovo postane realnost, EV A4 bi mogao koristiti PPE platformi nastaloj u suradnji s Porscheom. Istu ćemo sigurno vidjeti sljedeće godine u Macan EV-u i Q6 E-Tron Sportbacku. Budući A4 i A6 u ponudi će biti dostupni do kraja desetljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:29