VRUĆI NOVITET

Opel je predstavio originalnu i modernu novu Mokku s učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima

Motori su dobro poznati proizvod PSA Grupe, a početni je 1,2-litreni turbo benzinac uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem od 100 KS
Opel Mokka
 Opel

Nakon što je prvo predstavio električnu verziju, Opel je danas objavio detalje i za ostale verzije novog malog crossovera Mokka s dizelskim i benzinskim motorima. Start na tržištima Europe očekuje se na proljeće iduće godine kad Mokka osim pogonjena električnom energijom stiže i s dvije benzinske i jednom dizelskom varijantom motora.
No bez obzira na to je li benzinski, dizelski ili električni pogon u pitanju, nova Mokka privlači pažnju originalnim novim uzbudljivim stilom, posebno prednjeg kraja te atraktivnim interijerom.

image
Opel Mokka
Opel

Michael Lohscheller, izvršni direktor Opela, rekao je: "Novi Opel Mokka sadrži sve ono za što se marka zalaže, danas i u budućnosti. Zabavna, učinkovita i temeljito inovativna, Mokka simbolizira vrijednosti naše marke; uzbudljiv, pristupačan, njemački. Naši kupci mogu slobodno odabrati žele li Mokku naručiti s električnim pogonom ili s jednim od naših novih izuzetno učinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem."

image
Opel Mokka
Opel

Živahni i ekonomični benzinski i dizelski motori nude snagu od 100 KS do 130 KS, a mogu se pohvaliti izvrsnim rezultatima potrošnje i emisije CO2 prema strogom WLTP standardu.
Motori su dobro poznati proizvod PSA Grupe, a početni je 1,2-litreni turbo benzinac uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem od 100 konjskih snaga, dok snažnija varijanta isporučuje 130 KS i može se dobiti i s 8 stupanjskom automatikom. Unatoč snazi, potrošnja goriva od ovog potpuno aluminijskog motora ostaje izvrsna i s ručnog i kod automatskog mjenjača s tehnologijom Quickshift: 4,5 do 4,8 litara na 100 km te 103 do 111 grama CO2 po prijeđenom kilometru.

image
Opel Mokka
Opel

Uz benzince tu je i 1,5-litreni turbodizelaš uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem od 110 KS koji troši 3,8 litara na 100 km te ispušta tek 100 grama CO2 po prijeđenom kilometru.
Za optimalnu naknadnu obradu ispušnih plinova, sustav smanjenja emisija dizelskog motora sastoji se od pasivnog katalizatora oksidacije apsorbera NOx, injektora AdBlue, SCR katalizatora i filtra čestica dizela (DPF), grupiranih u kompaktnu jedinicu, što je bliže moguće motoru.

image
Opel Mokka
Opel

Opel je predstavio prve fotografije nove opreme SRi Line, inačice Mokke sportskog izgleda. Ova privlačna nova sportska oprema može se pohvaliti crvenim detaljima na karoseriji, crnom sjajnom maskom motora, specifičnom tkaninom prednjih sjedala, detaljima u crvenoj boji na instrumentnoj ploči, crnim alu naplacima i dvobojnim krovom...

image
Opel Mokka
Opel

Po svemu, Opel ima moderan, atraktivan te automobil s više vrsta pogona koji će zadovoljiti sve ukuse, a cijene će biti poznate uoči početka prodaje na proljeće 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:51