FOTO

OPEL CASCADA Elegancija s mekanim krovom

Luksuzni kabriolet ima platneni krov dostupan u tri boje, a proces skidanja u topless traje 17 sekundi

Proizvođač iz Russelsheima predstavio je već treći ovogodišnji novitet.

Nakon modela Adam i Mokka, Opel je potpuno razotkrio kabriolet imena Cascada koji u prodajne salone stiže u prvoj polovici iduće godine. Automobil je dugačak 4.7 metara što znači da je duži od Peugeota 308 CC, Volkswagen Eosa pa čak i od Audija A5 Cabrio s kojim ga čelnici Opela vole uspoređivati. No, unatoč njihovoj želji ulaska u ring s premium markom iz Ingolstadta, očito je da će morati spustiti letvicu, jednim dijelom i zbog najavljene cijene baznog modela od 26.000 eura na njemačkom tržištu.

Ovaj četverosjed sa dvoja vrata kupcima nudi platneni krov koji se pomoću prekidača smještenog između prednjih sjedala spušta u brzini do 50 km/h, a cijeli proces skidanja u topless traje 17 sekundi. U ponudi su tri boje krova koje se mogu kombinirati sa deset boja karoserije kojoj dodatni sjaj daju brojni kromirani detalji po cijelom automobilu.

Obujam prtljažnika varira između 280 i 350 litara ovisno o položaju krova, a Opelovi stručnjaci ponosni su na FlexFold sustav koji električno sklapa, odnosno dijeli stražnju klupu na pola. U odnosu na Astru TwinTop, Cascada ima 71 mm veći međuosovinski razmak te 56 i 71 mm duži trag prednjih i stražnjih kotača što bi se trebalo odraziti na stabilnije ponašanje na cesti.

Ponudu benzinskih motora otvara 1.4 litreni turbo sa 120, odnosno 140 KS dok je perjanica 1.6 litreni SIDI Turbo Ecotec sa 170 KS. Jedini dizelaš prilikom dolaska na tržište biti će dvolitreni CDTI sa 165 KS i 380 Nm okretnog momenta. Navedeni motori dolaze u spoju s ručnim ili novim automatskim mjenjačem sa šest brzina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 08:20