UMJETNOST

Od 356 SC Janis Joplin do Taycana: Ovo su neki od najboljih Porsche Art automobila

Prva kreacija predstavljena je na Tjednu mode u Parizu prije nekoliko mjeseci i slavi 30. godišnjicu 968

Porsche Art automobili

 Porsche Art

Tijekom godina proizvođač iz Stuttgarta predstavio je niz upečatljivih ‘Art‘ automobila, koje je sada usporedio.

image

Porsche Art automobili

Porsche Art

Prva kreacija predstavljena je na Tjednu mode u Parizu prije nekoliko mjeseci i slavi 30. godišnjicu Porschea 968. L’Art de L’Automobile nazvao ga je ‘986 L’ART‘ i završen je u Green Pearl nijansi. Također je uklonjen krov i dodan je set Recaro sjedala, prilagođeni Bose audio sustav, dok je TAG Heuer za jedinstveni automobil izradio odgovarajući kronograf.

image

Porsche Art automobili

Porsche Art

Još jedan noviji umjetnički automobil kojeg je Porsche predstavio je ‘996 Swan‘ digitalnog umjetnika Chrisa Labrooya u čast 20 godina Porschea u Kini, a prvi put se pojavio u javnosti u Šangaju početkom studenog.

image

Porsche Art automobili

Porsche Art

Galerijom fotografija Porsche je također je također predstavio čak pet Taycan ‘Art‘ automobila, uključujući Taycana 4S kojeg je Richard Phillips predstavio u ožujku, a prekriven je njegovom slavnom slikom ‘Kraljica noći‘. Ranije ovog mjeseca, Rei Misiri i Megan Claire Keho kreirali su dva posebna ‘Art‘ Taycana u sklopu događaja Art Battle Canada 2021.

image

Porsche Art automobili

Porsche Art

Galerija ‘Art‘ automobila dovodi nas i do slavnog Porschea 356 SC koji je ranije bio u vlasništvu Janis Joplin. Automobil je dobio svoju shemu boja nadahnutu psihodelikom još 1990-ih, a kasnije je prodan za 1,76 milijuna dolara (11.7 milijuna kuna). To je bilo najviše od svih 356-ica na javnoj dražbi i puno više od originalne procjene RM Sotheby‘sa od 400.000 do 600.000 dolara (2,7 do 4 milijuna kuna).

image

Porsche Art automobili

Porsche Art
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:19