IZDAŠNI POTICAJI

Očajničke mjere: Moskovski gradonačelnik potiče cijepljenje dijeljenjem besplatnih automobila!

Slična situacija događa se i u SAD-u, no poticaji Moskve ipak su malo izdašniji i korisniji
Automobili za cijepljenje

U Sjedinjenim Američkim Državama, Toyota se udružuje s vatrogascima kako bi prevozila cjepiva po gradu i učinila ih pristupačnijima osobama koje su nepokretne ili nemaju pristup javnom prijevozu. Pri tome, koriste se modificirane verzije Sienne, Venze, RAV4 Hibrida i Highlander Hibrida.

Procjene američkog predsjednika Bidena bile su da će do četvrtog srpnja cijepiti najmanje 70 posto američkog stanovništva, ali one su se pokazale netočnima. U Moskvi, situacija je još gora, jer je u glavnom gradu Rusije cijepljeno samo 1,3 od 12 milijuna stanovnika.

image
Cijepljenje protiv koronavirusa, Moskva
Profimedia

Prema Reutersu, slučajevi koronavirusa u Moskvi su drastično porasli, s najvećim zabilježenim brojem zaraženih u jednom danu od 7704. Vlada je bila prisiljena nametnuti ograničenja poput rada od kuće.

image
Lada Granta
Lada

Gradonačelnik glavnog grada Rusije Sergej Sobjanin je, kako bi ubrzao stope cijepljenja, najavio da će svi stariji od 18 godina koji prime prvo cjepivo za Covid-19 od 14. lipnja do 11. srpnja biti uključeni u nagradnu igru za automobil. Naime, svaki tjedan Moskva će podijeliti po pet automobila u vrijednosti milijun rubalja (85.500 kuna). Mnogo izdašnije od SAD-a koji nude besplatne pive i krafne kako bi ljude potaknuli na cijepljenje.

image
Kia Rio
Kia

Nepoznato je koji će se automobili dijeliti na tomoboli, ali vjerojatno je riječ o Ladi – najprodavanijem automobilu u Rusiji. Prošle godine to je bio model Granta koji je tamo prodan u 126.122 primjeraka, što ga čini snažnim kandidatom. Kia Rio također je dobila na popularnosti zbog svoje pristupačnosti, a 2015. je čak prestigla Ladu po prodanim primjercima. Iako je Lada nedavno predstavila Nivu Travel, Granta ostaje vodeća u masovnom tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:52