OTIŠLI KORAK DALJE

Novi zahtjev klimatskih aktivista: ‘Zabranite reklamiranje dizelskih i benzinskih automobila‘

‘Takvi oglasi potiču klimatski slom jer tjeraju ljude da umjesto vožnje javnim prijevozom počnu voziti automobile‘

Emisija CO2 (ilustracija)

 Profimedia

Nakon bušenja guma, bacanja boje po automobilima, blokiranja prometnica i raznih drugih načina skretanja pažnje, klimatski aktivisti otišli su korak dalje.

Kako piše britanski Express, aktivisti su upravo poslali zahtjev za zabranu reklama benzinskih i dizelskih automobila u javnom prijevozu.

Klimatska organizacija Possible, New Weather Institute i aktivistička mreža Adfree Cities traže od rukovoditelja Network Raila (vlasnik i upravitelj željezničke mreže u Velikoj Britaniji) ukidanje oglašavanja automobila s visokim udjelom CO2 u njihovom oglasnom prostoru.

image

Emisija CO2 (ilustracija)

Profimedia

Leo Murray, iz klimatske dobrotvorne organizacije Possible, tvrdi da reklamiranje automobila na benzin i dizel utječe na ostvarivanje klimatskih ciljeva.

‘Takvi oglasi potiču klimatski slom jer tjeraju ljude da umjesto vožnje javnim prijevozom počnu voziti automobile. Za zdravlje ljudi, klimu i održivi prijevoz u Velikoj Britaniji, potrebno je da sva javna tijela usvoje odgovornije politike oglašavanja kako bi smanjili štetu koju uzrokuje oglašavanje benzinskih i dizelskih automobila‘ - zaključuje Murray.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:54