munje i gromovi!

Novi smjer: Volkswagenov novi logo pokazuje da će se budući GTI modeli jako promijeniti

Sada je očito da VW poduzima prve korake prema elektrifikaciji GTI modela, no to neće biti aktualni Golf

GTI logo

 Volkswagen

GTI oznaka spada među najpoznatije oznake nekog modela automobila na svijetu. Ona se logično povezuje s Golfom, no u povijesti je korištena i za Polo, Lupo, up! Scirocco, čak i za Passat GTI koji je izrađen u jednom primjerku.

VW svim snagama radi na tome da postane potpuno električni brend i potpuno se promijeni, no planira zadržati neke ikone iz prošlosti. Tako je ranije najavljeno kako će se zadržati ime Golf, te oznake GTI i R u električnoj budućnosti proizvođača. No za sada nije jasno gdje bi se te oznake trebale upotrebljavati. Sportske verzije ID. modela imaju oznaku GTX.

No sada je očito da VW poduzima prve korake prema elektrifikaciji GTI modela. To nam otkriva novi GTI logo čiji dizajn je Volkswagen prijavio u Njemački ured za patente i zaštitne znakove. Munja pored gotovo nepromijenjenih slova GT ne znači da će se Volkswagen udružiti s Opelom već jasno sugerira električnu komponentu u GTI-u. Ipak, valja napomenuti da sama prijava dizajna ne znači da će Volkswagen taj logo i koristiti.

image

GTI logo

Volkswagen

Bilo kako bilo, električni GTI sigurno ne dolazi u idućih nekoliko godina. Volkswagen će redizajnirati osmu generaciju Golfa iduće godine što znači da će on vjerojatno biti u prodaji skoro do kraja desetljeća. Za to vrijeme sigurno neće doći njegova električna verzija. Također, malo je vjerojatno da će VW odustati od naziva GTX i zamijeniti ga s GTI, a malo je vjerojatna i mogućnost za još snažnije verzije nekih ID. modela koje bi se mogle smjestiti iznad GTX-a i nositi novi GTI amblem.

Volkswagen je ranije potvrdio da će sljedeća generacija Golfa biti električni automobil (zvat će se Golf ili ID. Golf), te je moguće da novi logo namijenjen njegovoj sportskoj verziji.

No, mogao bi se dogoditi i električni GTI koji nije Golf. Godine 2025. dolazi novi ID.2, a šuška se da bi malom automobilu Volkswagen mogao "dati potpuni GTI tretman". Za razliku od ID.3 s pogonom na stražnje kotače, manji model imat će motor sprijeda, što bi ga učinilo prikladnijim za novi podbrend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:36