OTKRIVEN INTERIJER

NOVI RENAULT SCENIC: Lijep izvana, ali i zanimljiv iznutra

Posjetitelji ženevskog salona mogli su uživo vidjeti i dizajn unutrašnjosti novog Scenica koji se uvelike naslanja na onaj Meganea, a mi vam donosimo fotografije
 FOTO: Ivan Lacković

Među najljepše, ali i našim kupcima najzanimljivije novitete proteklog salona automobila u Ženevi bez dvojbi spada i najnovije izdanje Scenica, pionira klase kompaktnih monovolumena. Zavodljive linije odavno afirmirane i praktične obiteljske koncepcije sad su začinjene laganim crossoverskim štihom, dodatno potenciranim upadljivo velikim gumama neobičnih, rijetkih, a zato i skupih dimenzija 195/55 R 20. Renault ističe da će sve verzije serijski biti opremane takvim gumama, što bi moglo predstavljati veliki izdatak vlasnicima prilikom zamjene.

Kako će na to reagirati siromašnija tržišta, među koje spada i hrvatsko, ostaje za vidjeti, ali ostane li ta odluka na snazi, za pretpostaviti je da će vrijeme zamjene guma (ili kupnje zimskih) biti financijska noćna mora budućih kupaca. Osim toga, posjetitelji ženevskog salona su se po prvi puta mogli uživo uvjeriti i u prostranost te dizajn Scenicovog kokpita koji se snažno naslanja na unutrašnjost novog Renault Meganea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 15:10