Prava stvar

Novi korak elektrifikacije: Toyota radi na hibridima s više od 200 kilometara električnog dometa

Izvršni potpredsjednik rekao je da inženjeri rade na sljedećoj generaciji plug-in hibrida s električnim dometom od preko 200 km

Toyota Prius Prime

 Toyota

Toyota ulazi u višu brzinu po pitanju elektrifikacije, s novom politikom upravljanja koja je danas objavljena snažno se usredotočuje na električna vozila.

10 modela bit će predstavljeno do 2026. godine, uključujući SUV s tri reda za Sjedinjene Države planiran za 2025. U međuvremenu, Azija i tržišta u razvoju dobit će električni kamionet i kompaktni model prije kraja ove godine.

image

Toyota Prius Prime

Toyota

Izvršni potpredsjednik Hiroki Nakajima rekao je da inženjeri rade na sljedećoj generaciji plug-in hibrida s potpuno električnim dometom od preko 200 km. Toyotin najviši dužnosnik nije spomenuo testni ciklus, ali bilo da se radi o WLTP-u ili EPA-i, nova plug-in hibridna vozila tvrtke dobit će ozbiljno pojačanje u smislu čisto električne autonomije.

image

Toyota Prius Prime

Toyota

Za usporedbu, Prius Prime ima električni domet prema procjeni proizvođača od gotovo 71 km zahvaljujući litij-ionskoj bateriji od 13,6 kWh. Raspon nulte emisije povećan je za 76 posto u usporedbi s modelom prethodne generacije. Međutim, drugi plug-in hibridi prolaze još bolje: EPA je ocijenila Range Rover i Range Rover Sport na 82 km čisto električnog dometa.

image

Toyota Prius Prime

Toyota

Toyota kaže da će njezin novi PHEV biti repozicioniran kao "praktični BEV", dok će obični hibridi biti nadograđeni s fokusom na visoku kvalitetu i pristupačnost." U međuvremenu, u tijeku je rad na sljedećoj generaciji električnih vozila na baterije koja će stići 2026. s udvostručenim dometom u odnosu na postojeće modele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:09