‘NESLAVNA‘ LISTA

Novac ne kupuje vještinu: Top 6 slavnih i poznatih koji su uništili nevjerojatno skupe aute

Novac za kupnju skupih automobila ne znači nužno da njihovi vlasnici posjeduju vještine potrebne za njihovu vožnju

Slavni i poznati

 Profimedia, AFP

Biti slavna osoba može biti vrlo unosan posao, a najveće zvijezde zarađuju milijune dolara tijekom svoje karijere. Mnogi od tih slavnih ljudi odlučuju potrošiti dio svog novca na stvaranje zavidnih kolekcija automobila, puneći hangare prepune europskih egzotika, američkih "muscle" automobila ili europskih egzotika.

Međutim, jednostavno posjedovanje novca za kupnju skupih automobila ne znači nužno da njihovi vlasnici posjeduju vještine potrebne za njihovu vožnju. Tijekom godina to je dovelo do brojnih nevjerojatno skupih "totalki" i oštećenih ega. Ovo su neke od njih.

image

Cristiano Ronaldo

Profimedia

1. Cristiano Ronaldo - Ferrari 599 GTB Fiorano

Cristiano Ronaldo jedan je od najvećih svjetskih nogometaša, ali ispada da je manje vješt za volanom nego na terenu. 2009. godine Ronaldo je vozio svoj Ferrari u blizini svog doma u Cheshireu u Engleskoj do kompleksa Manchester Uniteda kada je izgubio kontrolu u tunelu i udario u zid.

image

Ferrari 599 GTB Fiorano

Ferrari

Prošao je neozlijeđen, ali njegov 599 GTB Fiorano nije bio te sreće. Automobilu je u sudaru otkinut cijeli prednji kraj, a teško je oštećena i lijeva strana automobila.

image

Elon Musk

AFP

2. Elon Musk - McLaren F1

Prije nego što je stekao ime kao vodeća osoba u svijetu električnih vozila, Elon Musk bio je entuzijast s apetitom za brzinu. Bio je za volanom svog McLarena F1 2000. godine kada je njegov suputnik, investitor Peter Thiel upitao: "Pa, što ova stvar može?". Musk je odlučio demonstrirati pritisnuvši papučicu gasa, te na kraju izgubio kontrolu nad automobilom. Izletio je s ceste u Silicijskoj dolini i udario u nasip, pritom uništivši automobil.

image

McLaren F1

McLaren

Nekako su i Musk i Thiel izašli neozlijeđeni. Muškarci su na kraju ostavili uništeni McLaren pokraj ceste jer Musk nije imao osiguranje za automobil. Unatoč njegovom očitom zanemarivanju svoje igračke vrijedne milijun dolara, The Drive izvještava da je Musk ipak platio da se F1 popravi i imao ga je do 2007. godine. Ne zna se tko je danas vlasnik McLarena.

image

Lindsay Lohan

AFP

3. Lindsay Lohan - Mercedes-Benz SL65 AMG

Glumica Lindsay Lohan postala je poznata po svojim ludorijama potaknutim nedozvoljenim supstancama sredinom 2000-ih, te je nekoliko puta završila na odvikavanju u pokušaju da se riješi svoje ovisnosti. Međutim, ti boravci na odvikavanju nisu bili baš uspješni, jer je ubrzo nakon što je napustila kliniku za odvikavanje sudarila u svom skupocjenom Mercedesu SL65 AMG na Beverly Hillsu.

image

Mercedes-Benz SL65 AMG

Mercedes-Benz

U automobilu su u trenutku nesreće bile još dvije osobe, unatoč činjenici da je SL65 AMG striktni dvosjed. Nesreća se dogodila na Sunset Boulevardu oko 5:30 ujutro, a Lohan je ubrzo nakon toga odveo suradnik u bolnicu i uhićena je nakon liječenja. Policija je kasnije tvrdila da je Lohan u trenutku nesreće vozila prebrzo, a u automobilu je pronađen kokain.

image

Afrojack.

Fotograferen.net/Alamy/Alamy/Profimedia

4. Afrojack - Ferrari 458 Italia

Nizozemski glazbenik Afrojack bio je veoma poznat ranih 2010-ih godina, izdajući niz hitova i surađujući s legendama industrije poput Calvina Harrisa i Nicki Minaj. Godine 2013. svoj je uspjeh odlučio proslaviti kupnjom potpuno novog Ferrarija 458 Italije, no samo sat vremena nakon što je preuzeo automobil, slupao ga je.

image

Ferrari 458 Italia

Ferrari

Kasnije se oglasio na društvenim mrežama kako bi objasnio da je vozio automobil po lošem vremenu i da su i on i njegov suputnik dobro. Nekoliko mjeseci kasnije oduzeta mu je vozačka zbog prebrze vožnje u Lamborghiniju Aventadoru.

image

Rowan Atkinson

PA Assignments/Alamy/Alamy/Profimedia

5. Rowan Atkinson - McLaren F1

Britanski glumac poznat najviše po ulozi Mr. Beana, poznati je entuzijast koji je tijekom svoje karijere posjedovao kolekciju vrlo zavidnih automobila. Njegov možda najpoznatiji automobil je njegov McLaren F1, kojeg nije slupao jednom, već dva puta. Njegova druga nesreća dovela je do jedne od najvećih isplata osiguranja u Ujedinjenom Kraljevstvu ikada, a popravak je koštao gotovo milijun funti (8,7 milijuna kuna).

image

McLaren F1

McLaren

Atkinson je 2015. odlučio staviti na oglas za 12 milijuna dolara (90 milijuna kuna), a navodno ga je neimenovani kupac kupio za približno traženu cijenu. Kasnije je rekao da je razlog zbog kojeg je prodao F1 bio taj što je "privlačio mnogo problema na cesti".

image

Richard Hammond

Youtube screenshot

6. Richard Hammond - Rimac Concept One

Tijekom snimanja druge sezone emisije "The Grand Tour" u Švicarskoj 2017. godine, Richard Hammond izgubio je kontrolu nad Rimčevim Concept One-om kojeg je vozio, dramatično se kotrljajući niz brdo prije nego što je automobil planuo. Osim slomljenog koljena, Hammond je prošao uglavnom neozlijeđen, ali za Rimcčev koncept je proglašena "totalka".

image

Rimac Concept One nesreća

Twitter Screenshot

Izvršni direktor Mate Rimac kasnije je u intervjuu rekao da misli da je za nesreću kriv Hammond koji se jednostavno prebrzo približio zavoju. Kasnije se ispostavilo da je Hammond slupao automobil mušterije, a ne automobil tvrtke. Samo osam primjeraka Concepta One ikada je napravljeno, a Rimac je izjavio da ne postoje planovi za proizvodnju zamjene za automobil koji je Hammond slupao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:59