SAFETY CAR

Nikad brža hitna pomoć: Aston Martin je novi medicinski bolid Formule 1

Pokreće ga V8 mašina s dvostrukim turbopunjačem koja pruža snagu od 710 KS
 Aston Martin

Za dva dana počinje nova sezona Formule 1, a Aston Martin je kao uvertiru upravo predstavio novi medicinski bolid. Radi se o modelu DBX707 kojeg pokreće V8 mašina s dvostrukim turbopunjačem koja pruža snagu od 710 KS i 900 Nm okretnog momenta.

Ubrzanje s mjesta do stotke traje 3,1 sekundu.

image
Aston Martin

DBX707 bit će potpuno prilagođen i opremljen za svoju ulogu službenog medicinskog automobila. Osnovna oprema uključuje aparat za gašenje požara, medicinske torbe i defibrilator, a auto je opremljen trkaćim sjedalima i sigurnosnim pojasima u šest točaka.

Vozač i medicinsko osoblje imat će pristup komunikacijama iz kontrole utrke, a moći će vidjeti biometrijske podatke vozača i živu televizijsku sliku, što će omogućiti ranu procjenu bilo kojeg incidenta.

image
Aston Martin

Roberto Fedeli, glavni tehnološki direktor Aston Martina, nije skrivao oduševljenje svojim pojačanjem: "DBX707 je savršeno vozilo za ulogu službenog FIA-inog medicinskog automobila Formule 1, pružajući performanse i snagu potrebne za najveće trkaće staze, uz fleksibilnost i prostor potreban sportskim dužnosnicima i liječnicima.

Oduševljeni smo što nastavljamo naše partnerstvo s Formulom 1 i ove sezone, kao savršenim okruženjem za Aston Martin da pokaže sposobnosti naših ultraluksuznih automobila visokih performansi‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:12