NEBESKA CIJENA

Netko je za Toyotu Supru Turbo iz 1995. godine platio 1,3 milijun kuna!

Japanska legenda je na Bring A Trailer aukcijskog platformi opisana kao očuvan primjerak koji je proveo 26 godina kod prvog vlasnika
1995 Toyota Supra Turbo
 Bring A Trailer

Uvjeriti nekoga da je Toyotin sportski automobil s polovice devedesetih godina prošlog stoljeća vrijedan dvije stotine tisuća američkih dolara, za to je potrebna vještina. Naime, prošlog petka je netko platio čak 1,3 milijun kuna za turbopunjenu Toyotu Supru Turbo iz 1995. godine.

image
1995 Toyota Supra Turbo
Bring A Trailer

Japanska legenda je na Bring A Trailer aukcijskoj platformi opisana kao očuvan primjerak koji je, nakon što je prodan u Michiganu 1995. godine, proveo 26 godina kod prvog vlasnika. Prilikom tog razdoblja, Supra je prošla samo oko 10.000 kilometara, što ispada manje od 260 kilometara godišnje. Još uvijek ‘nosi‘ svoje originalne gume, a priložen dokument CarFaxa navodi kako je servisirana samo tri puta.

image
1995 Toyota Supra Turbo
Bring A Trailer

Nismo sigurni kako ova činjenica može pozitivno utjecati na cijenu automobila, no netko tko je spreman izdvojiti ovaj novac za automobil vjerojatno će si moći priuštiti set novih guma i promijeniti tekućine. Svejedno, ova prodaja u SAD-u ukazuje na to koliku reputaciju japanska jurilica ‘uživa‘.

image
1995 Toyota Supra Turbo
Bring A Trailer

Tko zna bi li Supra bila ovoliko cijenjena, ili bi postala zaboravljena, da je Hollywood nije idealizirao franšizom ‘Brzi i žestoki‘. Zaista, postoji objektivna mogućnost da ova kupnja završi razočarenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:18