proizvodna pauza

Nema potražnje: Volkswagen zaustavio proizvodnju električnih ID.3 i Cupre Born na dva tjedna

Reuters napominje da je kompanija odbila otkriti detalje poput - koliko će zaposlenika biti pogođeno prekidom proizvodnje

Volkswagen ID.3

 Volkswagen AG

Volkswagen grupa je otkrila da će proizvodnja električnog ID.3 i njegovog tehniloškog blizanca, Cupre Borna, biti obustavljena u prva dva tjedna listopada zbog pada potražnje za ta dva modela.

Glasnogovornik proizvođača automobila otkrio je da je trenutna tržišna situacija potaknula VW da uvede proizvodnu pauzu od 2. do 13. listopada u tvornici u Zwickauu koja sastavlja i ID.3 i Born. VW-ova tvornica u Dresdenu također proizvodi ID.3 i tamo će proizvodnja biti obustavljena od 2. do 16. listopada.

image

Cupra Born

Cupra

Još nije jasno koliko će proizvodnih jedinica VW izgubiti zbog pauze u proizvodnji. Reuters napominje da je tvrtka odbila otkriti koliko će zaposlenika biti pogođeno prekidom proizvodnje. Zanimljivo, nedavno se doznalo da VW planira potpuno obustaviti proizvodnju u svojoj tvornici u Dresdenu.

Postrojenje radi od 2002. godine i iako još nije jasno kada će tamo proizvodnja završiti, pretpostavlja se da bi zatvaranje tvornice VW-u moglo uštedjeti čak 20 milijuna eura godišnje.

image

Volkswagen ID.3

Volkswagen AG

Radnici u VW-ovoj tvornici u Zwickauu također su u zadnje vrijeme bili pod utjecajem promjena tržišnih uvjeta. Brend je nedavno objavio da neće uspjeti ispuniti svoj plan da ponudi 269 stalnih ugovora privremenim radnicima. VW je odluku objasnio okrivljavajući teške tržišne uvjete, smanjenje potražnje za električnim vozilima i povećanu konkurenciju električnih vozila kineske proizvodnje.

VW je nedavno ažurirao ID.3 i radi se na osvježenoj Cupri Born. Redizajnirani Born uhvaćen je kako se testira u srpnju. Novi model dobit će veći zaslon od 12,9 inča, kao i opciju pogona s dva motora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:56